Teknoloji

Samsung’un yeni katlanabilir telefonları resmi kayıtlara girdi

samsung galaxy z fold 3 galaxy z flip 3 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 bu yıl içinde kullanıcıların karşısına çıkacak. Söz konusu iki cihazla ilgili sızıntılar uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntılar sayesinde katlanabilir telefonlara dair bazı önemli detayları görmek mümkün olmuştu. Şimdi de katlanabilir telefonlar, Samsung’un yeni saati Galaxy Watch 5 ile birlikte resmi kayıtlarda boy göstermeye başladı.

Katlanabilir ekranlı telefonlar ve akıllı saat, Hindistan Standartlar Bürosu’nun kayıtlarına girdi. Kayıtlarda her üç cihazın sadece batarya model numaralarını görmek mümkün oluyor. Yine de, bu kayıtlar telefonun çıkışının uzak olmadığını göstermeleri açısından önem taşıyor.

BIS kayıtlarında Galaxy Z Fold 4’ün bataryaları EB-BF936ABY ve EB-BF937ABY, Z Flip 4’ün bataryaları EB-BF721ABY, EB-BF722ABY, EB-BF723ABY ve Galaxy Watch 5’in bataryaları da EB-BR910ABY, EB-BR925ABY, EB-BR900ABY model numaralarıyla gösteriliyor.

Sızıntılara göre, Galaxy Z Fold 4 mevcut Z Fold 3’e benzer ekran ve pillerle kullanıcıların karşısına çıkacak. Buna rağmen, telefonun selefine kıyasla daha ince ve hafif olacağı söyleniyor. Yeni amiral gemisi işlemci, 108 megapiksel ana kamera ve 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Galaxy Z Flip 4 hakkında bilinenler arasında ise Z Fold 4’e kıyasla daha az. Samsung’un bu modelde daha iyi bir menteşe sistemine, suya ve toza karşı daha yüksek korumaya sahip olması bekleniyor. Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarının duyurusunu yaz bitmeden yapması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER