Teknoloji

Samsung Galaxy Z Fold 4’ün tasarımı ortaya çıktı

galaxy z fold 4

Samsung’un 2022 model amiral gemisi katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Z Fold 4 hakkındaki haberler son zamanlarda iyiden iyiye artmış durumda. Bu haberlere şimdi de OnLeaks tarafından sağlanan bilgilerle hazırlanan ve SmartPrix sitesi tarafından paylaşılan görseller eklendi.

Görsellere bakıldığında Z Fold 4’ün tasarımı itibarıyla selefi Z Fold 3’ten çok uzaklaşmayacağı görülüyor. 6.2 inç kapak ekranı ve 7.6 inç katlanabilir iç ekrana sahip olacağı söylenen telefonun arka kamera modülünün tasarımının S22 Ultra’nınkine benzemesi dikkat çekiyor. İki telefonda hemen hemen aynı kamera sensörlerinin bulunması beklendiği için bu pek şaşırtıcı görünmüyor.

İç ekranda ön kameranın yeniden ekranın altına yerleştirilmesi bekleniyor. Samsung’un bu yıl söz konusu kameranın performansını yukarıya taşıyacak değişiklikler yapması da beklentiler arasında yer alıyor. Arka tarafta ise S22 Ultra’dan farklı olarak üç kamera sensörünün olduğu görülüyor.

Paylaşılan görsellerde S Pen yuvasının olmadığı görülüyor. Samsung’un bu yılki katlanabilir telefonlarında S Pen yuvasına yer vermeyeceği iddiası daha önce gündeme gelmişti. Mevcut Z Fold 3’te S Pen desteği mevcut. Ancak S Pen’i rahatça taşımak için özel bir kılıf almak gerekiyor. Z Fold 4’te ekran boyutlarında küçük değişiklikler olabileceği iddiası da kısa süre önce gündeme gelmişti. SmartPrix sitesinde paylaşılan görseller de bu iddiayı destekliyor.

Galaxy Z Fold 4 büyük ihtimalle ağustos ya da eylül ayında gözler önüne çıkacak. Samsung’un bu cihazla birlikte diğer katlanabilir telefonu Z Flip 4’ü de tanıtması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER