Teknoloji

Galaxy Z Fold 4 kamera özellikleriyle ilgili dikkat çekici bilgiler var

galaxy z fold 4 kamera özellikleri

Samsung, kamera tarafındaki gelişmelerini genellikle Galaxy S serisi amiral gemisi telefonlarına ayırıyor. Galaxy Z serisi katlanabilir telefonları da iyi kamera sistemlerine sahip olsalar da, onlar için iyi birer katlanabilir mekanizma sunmak şimdiye kadar daha büyük önem taşıyordu. Ancak yakında çıkacak Galaxy Z Fold 4 ile birlikte Samsung, bu telefonda kamera sistemine de daha fazla önem vereceğinin işaretlerini veriyor.

Geçen yılın ortalarında çıkan Galaxy Z Fold 3, kapasitif ekran kalemiyle kullanılabilen katlanabilir ekran gibi çeşitli yenilikleri getirdi. Ayrıca katlanabilir ekranında, ekran arkasına gizlenmiş 4 megapiksel selfie kamerasıyla daha kesintisiz bir görsel deneyim vadediyordu. Ancak Galaxy Z Fold 3’ün arkasındaki kamera üçlüsü, 2020 yılında çıkmış Galaxy Z Fold 2’den toptan ödünç alınmıştı. Bu, fotoğraf performansının çok kötü olduğu anlamına gelmiyor, ancak yeni bir telefondan selefine göre dikkate değer bir ilerleme beklenirdi.

Görünüşe göre Galaxy Z Fold 4, bu alanda selefinden daha iyi durumda olacak. Yine de içinde, S Pen için özel bir yuva olmayacak. Pilin geçen yılki modelden biraz daha küçük olacağı söyleniyor, ancak telefonun kendisi de küçüleceği için pil performansı aynı çizgide korunacaktır, belki daha da iyi olacaktır. Bununla birlikte, en büyük ilerleme, sonunda Galaxy S22’nin liderliğini izleyebileceği kamera bölümünde olabilir.

Twitter’ın güvenilir sızıntı kaynaklarından olan @IceUniverse, bir sonraki katlanabilir Samsung akıllı telefonun kamera özelliklerine ait olduğu iddia edilen özellikleri bir tweet’te paylaştı. Sızıntı, modelin 50MP ana kamera, 12MP ultra geniş açılı kamera ve 3x optik zoom yapabilen 10MP telefoto kamera içereceğini iddia ediyor. Bu rakamlar size tanıdık geliyorsa, bunun nedeni, Galaxy S22 ve Galaxy S22+’da bulunan kamera özellikleriyle hemen hemen aynı olmalarıdır. Henüz bilmediğimiz birkaç küçük farklılık olabilir, ancak en azından bu yılki Samsung amiral gemileriyle aynı seviyede olacak.

Ancak dahası da var. Sızıntıyı sağlayan kaynak, ikinci bir tweet’te Galaxy Z Fold 4 modelinin 3x telefoto kamerasının Galaxy S22+ modelinin 3x telefoto kamerasından daha iyi olacağını ve hatta Samsung’un şimdiye kadarki en güçlü 3x telefoto kamerası olduğunu iddia ediyor. Durum buysa, katlanabilir telefon, Galaxy S22 Ultra’nın 10MP 3x zoom kamerasından daha iyi bir telefoto kameraya sahip olabilir.

Bununla birlikte sızıntı, Galaxy Z Fold 4’ün S22 Ultra amiral gemisinin 108MP kamerasını devralmayacağına dair oldukça hayal kırıklığı yaratan bir bilgiyle birlikte geliyor. Bu büyük sensör için yeterli alan olmayabilir, bu nedenle Samsung bir başka ödün vermek zorunda kalıyor gibi görünüyor.  Yine de, temel Galaxy S22 modellerindeki gibi 50 MP’lik bir kamera, Galaxy Z Fold 3 modelinin mütevazı 10 MP sensörüne kıyasla, özellikle de yeni sensör başka yükseltmelerle birlikte gelirse, yine de önemli bir yükseltme olacaktır.

İLGİLİ HABERLER