Teknoloji

Galaxy Z Fold 4 için yeni kamera iddiası

galaxy z fold 4 kamera özellikleri

Katlanabilir ekranlı Samsung Galaxy Z Fold 4 hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Şirketin yeni katlanabilir telefonunda pek çok iyileştirme yapması bekleniyor. Yeni bir dedikoduya göre, bu iyileştirmelerden biri de kamera alanında olacak. Samsung’un Z Fold 4’te S22’ye yakın bir kamera deneyimi sunacağı söyleniyor.

Katlanabilir telefonda 10 megapiksel çözünürlüklü 3x optik yakınlaştırma yapabilen bir telefoto kamera bulunacağı iddia ediliyor. Bunun tüm Galaxy S22 modellerinde bulunan 3x telefoto kamerayla aynı olması bekleniyor. Söz konusu kameranın Z Fold 3’teki 12 megapiksel çözünürlüklü 2x kameranın yerini alması öngörülüyor.

Kamera alanındaki bir diğer değişikliğin ise 10 megapiksel çözünürlüklü ön kamera olacağı söyleniyor. Ancak sızıntıda kapak ekranındaki ön kameradan mı yoksa iç taraftaki ekran altı kameradan mı bahsedildiği anlaşılmıyor.

Z Fold 3’ün kapak ekranında 10 megapiksel çözünürlüklü bir kamera hâlihazırda mevcut. İç tarafta ise ekranın altına yerleştirilmiş 4 megapiksel kamera bulunuyor. Bu kamera makul kalitede görüntüler yakalamayı mümkün kılsa da, ekran içi kamera teknolojisinin henüz gelişim aşamasında olduğunu unutmamak gerekiyor.

Z Fold 4’ün ana kamerası ve ultra geniş açılı kamerasıyla ilgili bilinenler şu an için sınırlı. Dolayısıyla S22 ve S22 Plus’taki 50 megapiksel ana kameranın Z Fold 4’te olup olmayacağı da belirsizliğini koruyor.

Galaxy Z Fold 4 büyük ihtimalle önümüzdeki yaz içinde resmiyet kazanacak. Dolayısıyla gelecek haftalarda yeni detayları öğrenmek sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER