Manşetler

Samsung Galaxy Z Fold 4 dayanıklılık testinden başarıyla geçti – Video

galaxy z fold 4 galaxy z fold 5

Samsung’un en yeni katlanabilir telefonlarından olan Galaxy Z Fold 4, YouTube kanalı JerryRigEverything’in bıçak, çakmak ve kir dolu zorlu dayanıklılık testinden geçen en son cihaz oldu. Daha önce teste giren Fold 3 ve Fold 2 gibi, Fold 4 de bu testte hayatta kalmayı başardı. Ne var ki, geriye birkaç çizik ve bazı yanmış pikseller kaldı.

Ancak asıl soru, Fold 4’ün zaman testini geçip geçemeyeceği olarak tanımlanabilir. Samsung, katlanabilir ürün serisinin dayanıklılığını artırma, onları suya dayanıklı hâle getirme ve daha sert alüminyum çerçeveye sahip olan güçlü ekranlar ekleme yönünde önemli adımlar attı. Şirket, cihazlarının dayanıklılığı konusunda güven uyandırmak için hazırladığı videoyu daha önce yayınlamış olsa da, birkaç yıllık kullanımla ne kadar iyi performans göstereceklerini hâlâ belirtmiyor.

Geçen yıl Galaxy Z Flip 3 veya Fold 3 satın almış olan bazı kullanıcılar, cihazları satın aldıktan kısa bir süre sonra, ekran çatlakları ve gözle görülür kırışıklıklar dahil olmak üzere çeşitli sorunlar yaşadıklarını bildirmişti. Ne var ki, bazı kullanıcılar ise geçen yıl katlanabilir ürünü satın aldıktan sonra sorun yaşamamış olsalar bile, şimdilere sorun yaşamaya başladıklarını belirtiyor. BBC’de teknoloji editörü olan Zoe Kleinman, Twitter’da Galaxy Z Flip 3’te meydana gelen bir kırışıklığın cihazın hem alt hem de üst yarısını kullanılamaz hale getirdiğini paylaştı. Reddit’teki birkaç kullanıcı da satın almalarından aylar sonra benzer durumlara düşmüşe benziyor.

https://twitter.com/zsk/status/1564251495402438656

2019 yılında tanıtılmış olan ilk Galaxy Z Fold‘un o yıl içinde piyasaya sürülmesi, hatalı bir ekran nedeniyle önemli ölçüde ertelenmişti. Ancak Samsung o zamandan bu yana çok yol kat etti. Samsung, Z Fold 4‘ün “uzun süre dayanacak şekilde tasarlanmış inanılmaz bir teknoloji” içerdiğini vurgularken, Z Flip 4‘ün ise “istediğiniz gibi esnetmenizi ve çevirmenizi sağlayan ciddi bir dayanıklılığa” sahip olduğunu ve 200 bin kat dayandığını söylüyor. Bu önermeler laboratuvar koşullarında doğru olsa da, uzun bir süre boyunca günlük aşınma ve yıpranmayı tahmin etmek daha zor olabilir.

Satın aldığı katlanabilir telefonunun ekranını daha fazla gönül rahatlığıyla kullanmak isteyenler için Samsung, Care+ servisini Galaxy Z Flip 4 için ön siparişte bulunanlara ücretsiz olarak sunuyor. Z Fold 4 satın alacakların ise bu servis için 2499 TL ödemeleri gerekiyor. Üstelik her iki cihazda da ön sipariş kampanyası kapsamında 1 yıllık ücretsiz Ekran Koruma Sigortası sunuluyor.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER