Teknoloji

Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3’ün özellikleri eski katlanabilir telefonlara geliyor

samsung one ui 3.1.1 galaxy z fold 3

Samsung’un Galaxy Z Fold 3 veya Z Flip 3 ile sunduğu yazılımsal yeniliklerden yararlanmak için illa bu telefonlardan birine sahip olmak gerekmiyor. Güney Koreli şirketin dağıtıma çıkardığı One UI 3.1.1 arayüzü, iki yeni katlanabilir telefonla sunulan bazı özellikleri Galaxy Fold, Z Fold, Z Flip ve Z Flip 5G modellerine getiriyor.

Çoklu görev ve uygulama yeniden ölçeklendirme özellikleri One UI 3.1.1 ile birlikte Samsung’un daha eski katlanabilir telefonlarına geliyor. Özellikle Fold serisi büyük ekranı sayesinde daha çok imkandan yararlanabiliyor. Aynı anda üç uygulamayı çalıştırmayı mümkün kılan Multi Aktif Pencere ve bir uygulamaya daha fazla alan ayırmayı sağlayan App Split View gibi özellikler kullanıcılara sunuluyor. Bunlara ek olarak, kullanıcılar uygulamaların boyutunun Fold’un ekranına göre yeniden ölçeklendirilmesini veya döndürülmesini de sağlayabilecek.

Samsung Flip serisi katlanabilir telefonların kullanıcılarını da unutmuyor. Sürükle ve Böl özelliğiyle açık bir uygulamanın içinde ikinci bir pencere oluşturmak veya Flex Mod ile telefon kısmen katlıyken medya kontrollerini ekrana taşımak One UI 3.1.1 ile mümkün hâle geliyor.

Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 ile sunulan bu yazılımsal özelliklerin daha eski katlanabilir telefonlara götürülmesi, Samsung’un müşteri sadakatine verdiği önemi gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER