Teknoloji

Galaxy Z Fold 3 S Pen yuvası olmadan gelecek

galaxy z fold 3

Samsung’un yeni nesil Galaxy Fold ile birlikte katlanabilir telefonlarına S Pen desteğini de getirmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl boyunca çıkan dedikodular, bir patent dosyasıyla da desteklenmişti. Galaxy Z Fold 3 ve S Pen desteği hakkındaki sızıntılara da yenileri de eklenmeye devam ediyor.

Güney Koreli yayın organı Naver News’te çıkan bir haber, Samsung’un katlanabilir ekranlı telefonuna S Pen desteğini getirme konusunda yaşadığı yapısal zorluklar konusunda fikir edinmeyi sağlıyor. Samsung’un ilk etapta S Pen için özel bir yuva oluşturmayı planladığı, ancak yeterli alan bulunmaması nedeniyle bundan vazgeçtiği söyleniyor.

Galaxy Z Fold 3’ün selefine kıyasla daha hafif ve ince bir cihaz olacağına dair haberler daha önce de gündeme gelmişti. Bu tercih nedeniyle akıllı telefonda S Pen Pro olarak anılan kalemi yerleştirmek için alan kalmadığı belirtiliyor. Samsung’un, tıpkı S21 Ultra’da olduğu gibi, S Pen’i yerleştirme imkanı veren özel kılıflar sunabileceği söyleniyor.

Galaxy Z Fold 3 yılın ikinci yarısında resmiyet kazanacak. Akıllı telefonla birlikte Galaxy S21 FE ve katlanabilir ekranlı Galaxy Z Flip 2’nin de tanıtılması bekleniyor. Geniş ölçekli üretiminin haziran ayında başlaması beklenen Z Fold 3’ün temmuz veya ağustos ayında tanıtılacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER