Teknoloji

Galaxy Z Fold 3’ün özellikleri için yeni iddia

galaxy z fold 2 inceleme 3 samsung katlanabilir telefon

Katlanabilir ekranlı Samsung Galaxy Z Fold 3, yılın ikinci yarısında tanıtılması beklenen telefonlar arasında yer alıyor. Ancak telefonla ilgili dedikodular şimdiden yüksek yoğunluklu bir şekilde etrafta dolaşıyor. Bunların en yenisi telefonun pil kapasitesiyle ilgili.

Güney Kore medyasında çıkan haberlere göre, Z Fold 3 selefine kıyasla daha düşük kapasiteli bir pille gelecek. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4380 mAh kapasiteli pil verecek. Z Fold 2 ise 4500 mAh pil taşıyor. Z Fold 3’ün pil kapasitesinin orijinal Galaxy Fold’la aynı olduğunu belirtmekte fayda var.

Galaxy Z Fold 3’ün pilinin Samsung SDI tarafından tedarik edileceği söyleniyor. İstiridye kabuğu formatındaki Galaxy Z Flip 2’nin pilinin üretimini de yine Samsung SDI’ın gerçekleştireceği belirtiliyor. İki telefonun temmuz ayında birlikte tanıtılma ihtimali yüksek görünüyor.

The Elec sitesinin haberinde pil kapasitesinin azalmasına paralel olarak Z Fold 3’ün boyut ve ağırlık olarak Z Fold 2’ye kıyasla daha küçük bir cihaz olacağı bilgisi de yer alıyor. Ana ekran büyüklüğünün 7.6 inçten 7.5 inçe inmesi, 6.2 inçlik kapak ekranının ise aynı kalması bekleniyor. Samsung’un “sıfır çerçeve” tasarımını uygulayacağı da Galaxy Z Fold 3 ile ilgili söylentiler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER