Teknoloji

Galaxy Z Fold 3’ün ön kamerası için yeni iddialar

galaxy z fold 2 inceleme 3 samsung katlanabilir telefon

Samsung’un ilk katlanabilir telefonu olan Galaxy Fold, şirketin katlanabilir cihazlar üretebileceğini gösteren bir kanıttı. Ardından gelen Galaxy Z Fold 2 ise selefinin dayanıklılık ve kullanılabilirlik sorunlarını çözmüştü. Galaxy Z Fold 3 ise Samsung’un katlanabilir telefon rüyasında yeni bir kilometre taşına ulaşmayı sağlayacak gibi görünüyor. Şirketin bu telefonda ön kamerayı ekranın içine yerleştirebileceği belirtilirken, bunun herkesi sevindirecek bir tercih olmayacağını belirtmek gerekiyor.

Galaxy Z Fold 3’le ilgili iddialar, Samsung’un bu telefonda bazı özellikler sunmak için çeşitli fedakarlıklar yapabileceğini gösteriyor. Örneğin, S Pen’in yerleştirilebilmesi için telefonda ekran ve pilin küçültülmesi bekleniyor. Ancak S Pen’in harici bir aksesuar olarak tutulması durumunda buna gerek kalmayacağını belirtmek gerekiyor.

Samsung’un yeni telefonunun ön kamerası ise tartışma yaratabilir. Güney Koreli şirketin ekranın içine yerleştirilmiş kamera teknolojisi üzerinde uzun süredir çalıştığı biliniyor. Bu teknolojinin ilk kullanıldığı cihazın Z Fold 3 olabileceği söyleniyor. Ekran içi ön kamerayla gelen ilk telefon olan ZTE Axon 20 5G, kullanıcılardan pek iyi geri dönüşler almamıştı.

Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından verilen bilgiye göre, Galaxy Z Fold 3’ün ekran içi kamerasının iletme seviyesinin yüzde 40’ın üzerinde olacağını belirtti. Bu oran ZTE tarafından kullanılan kameradaki oranın üzerinde. Dolayısıyla Galaxy Z Fold 3’ün ön kamerasıyla daha iyi fotoğrafların çekilebileceği ve bu fotoğrafların kalite bakımından standart ön kameralı telefonlara yaklaşabileceği belirtiliyor.

Ancak Galaxy Z Fold 3, ön kamerayı ekranın içine yerleştirirken de başka tavizler veriyor gibi görünüyor. Kameranın üzerindeki ekran alanının mozaik gibi bir dokuya sahip olacağı ve bu nedenle ekranın diğer kısımlarından farklı görüneceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER