Teknoloji

Galaxy Z Fold 3 için suya dayanıklılık işareti, Z Flip 3’ün yeni görselleri

galaxy z fold 3

Yeni sızıntılar, Samsung’un yakında çıkacak olan Galaxy Z Flip 3 ve Z Fold 3’ün her ikisinin de IPX8 su direncine sahip olacağını gösteriyor. Bu da onları Samsung’un katlanabilir olmayan telefonlarıyla daha eşit bir seviyeye çıkaracaktır.

Söz konusu bilgiler öncelikle daha önce Max Weinbach tarafından yayınlandı. Daha sonra da Evan Blass, bu derecelendirmeyle ilgili bilgileri paylaştı. Üstelik buna, Samsung’a ait olan ve telefonların üzerinden suyun sıçradığını gösteren bir resim eşlik ediyor. Suya dayanıklılık bilgisi, telefonların duyurulmasının beklendiği Samsung’un 11 Ağustos’taki Unpacked etkinliğinden önce gördüğümüz sızıntılara ve görüntülere yenilerini ekliyor.

Telefonlar için dile getirilen IPX8 derecelendirmesi söylentisi, toza karşı dayanıklılığı kapsamıyor. Bu, Samsung’un katlanır telefonlar üretmeye başlamasından bu yana endişeyle karşılanan bir durum. Bu yardımcı sayfa, IP derecelendirmelerinin nasıl okunması gerektiğine dair iyi bir fikir veriyor.

Yine de, resmi bir su geçirmezlik derecelendirmesinin bulunması, çıktığından bu yana pahalı olan bu mobil cihazlarının dayanıklılığı konusunda endişe duyanlar için belli bir rahatlama sağlayacaktır. Ayrıca telefonların, Samsung’un yıllardır suya dayanıklı olan diğer amiral gemileriyle daha iyi uyum sağlamasına olanak tanıyacaktır.

Blass’ın tweet’i, telefonların kamera ve ekran özelliklerinin yanı sıra Z Fold 3 için mevcut olacağı bildirilen S Pen seçeneklerinden de bahsediyor. S Pen kalemin telefona takılması, menteşenin tam üzerine oturan bir kılıf sayesinde mümkün olacak. Samsung Galaxy S21 Ultra modelinde kalem desteğinin dahil edilmesinin ele alınmasına benzer bir yaklaşım burada da mevcut. Ancak biraz daha zarif bir dokunuşun bulunduğunu söyleyebiliriz.

Galaxy Z Flip 3 için ortaya çıkan resmi fotoğraflar

Öte yandan WinFuture, Galaxy Z Flip 3’ün sızdırılmış resmi pazarlama materyallerinin görüntülerini yayınladı. Bunlar sayesinde daha büyük dış ekrana ve yeniden yönlendirilmiş çift kameralı sisteme daha iyi bir bakış imkanı elde ediyoruz. İlk Z Flip ve Z Flip 5G’deki dış ekran küçüktü, bildirimler ve saat telefonun kapağının bir köşesinde bulunuyordu. Gelecek nesil katlanabilir telefon ise, bildirimleri görmeyi veya ana kameralarla selfie çekmeye çalışanların işini kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Suya dayanıklılık ile ilgili söylentiler ve Z Fold 3 için S Pen uyumluluğu, Samsung’un katlanabilir telefonlarının daha geleneksel telefonlarının zaten sahip olduğu özellikleri alacağına işaret ediyor. Bu yeni özellikler, onları sırf zevk için satın alınan cihazların ötesine geçirecek ve işlevselliklerini daha da artıracaktır. Yine de, bu yeni fiyatların hâlâ bu özellikler için yüksek bir fiyata geleceğini söyleyebiliriz. Tabii ki, bunun esas nedeni katlanabilir telefonların hâlâ yeni bir teknoloji olması ve bu teknolojinin ana akım kullanıcı kitlesine inmesi için gidecek daha çok yolu var.

İLGİLİ HABERLER