Teknoloji

Galaxy Z Fold 3 için S Pen önemli bir tavizle birlikte gelecek

galaxy z fold 3

Bir dizüstü bilgisayar gibi açılabilen akıllı telefona ilişkin kavramlardan biri de, bir kalemle üzerine yazma yeteneği dahil olmak üzere, onu neredeyse bir dizüstü bilgisayar gibi kullanabilmektir. İlk tür esnek ekranların sınırlamaları nedeniyle, bu tam olarak mümkün değildi ve hatta tavsiye edilmiyordu. Galaxy Z Fold 3 ise, üstünde ekran kalemi kullanabilecek kadar güçlü olan bir esnek ekranla türünün ilk örneğini taşıyacağı söyleniyor. Bununla birlikte, her şeyin bir bedeli vardır ve Galaxy Z Fold 3 kullanıcıları için de bu geçerli olacak.

Katlanabilir telefonlardaki ekranlar geleneksel akıllı telefonlarda gördüğümüz sert camdan farklı bir malzeme kullanıldığı için daha esnektir. Bununla birlikte söz konusu esneklik, Galaxy Fold telefonlarının ilk örneklerinin kanıtladığı gibi, ekranı tırnaklardan bile çizilmeye daha yatkın hale getiriyor. Galaxy Z Fold 2‘deki geliştirilmiş Ultra İnce Cam (UTG) bile bir kalem ucunun basıncına dayanmak için yeterli görünmüyor. Ancak Galaxy Z Fold 3’ün nihayet bunu düzelteceği söyleniyor.

Cihaz çıktıktan sonra görülmesi gerekiyor, ancak Samsung’un bu başarıyı elde etmek için Galaxy Z Fold 3’te daha kalın bir UTG katmanı kullandığı söyleniyor. Ayrıca, ekranın daha ince hâle gelmesinden ödün vermemek için farklı bir ekran kalemi teknolojisine geçilmiş olabilir. Zaten pahalı olan katlanabilir telefon, bu yeni özellik nedeniyle daha da pahalı olabilir. Ancak artan maliyetler sadece bununla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor.

Galaxy Z Fold 3 daha küçük ekranlarla gelecek

DisplaySearch’ten Ross Young’a göre Galaxy Z Fold 3, büyük ana ekran için 7,55 inç ve harici kapak ekranı için 6,21 inç olmak üzere biraz daha küçük ekranlara sahip olacak. Görünüşe göre, bunların hepsi telefonun gövdesinin içinde saklanacak olan S Pen’e yer açmak için yapılacak. Aynı nedenle cihazı daha da inceltmek imkansız gibi görünüyor.

Bazıları, böyle bir özelliği edinmenin küçük bir ödüne değebileceğini düşünebilir, ancak bu girişimin başarılı olup olmayacağını söylemek için henüz çok erken görünüyor. Galaxy Z Fold 3’ün Samsung’un ilk katlanabilir telefonunun bir tekrarı olması durumunda, ekranların boyutlarındaki küçülmenin ötesinde, belirleyici faktör esnek ekranın dayanıklılığı olacaktır.

İLGİLİ HABERLER