Teknoloji

Galaxy Z Fold 3 için dikkat çekici ön kamera iddiası

samsung galaxy z fold 2 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Katlanabilir ekranlı Samsung Galaxy Z Fold 3, büyük ihtimalle bu yılın ikinci yarısında resmiyet kazanacak. Cihazla ilgili dedikodu ve sızıntılar uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu dedikoduların en yenisini ünlü duyumcu Ice Universe gündeme getirdi. Buna göre, akıllı telefonun ön kamerası ekran içine yerleştirilecek.

Samsung bu çözümü kullanan ilk şirket olmayacak. Söz konusu unvanın sahibi, eylül ayında Axon 20 5G modelini tanıtan Çinli ZTE olmuştu. Ancak Axon 20 5G’nin ön kamera performansı görenleri pek de memnun etmiyor. Ekranın içindeki ön kamerayla çekilen fotoğrafların pek de iyi olmadığı belirtiliyor.

Samsung’un yeni katlanabilir ekranlı telefonunun ZTE Axon 20 5G’ye göre daha “üst sınıf” bir cihaz olması bekleniyor. Buna bağlı olarak bu yenilikçi ön kamera çözümünün de daha iyi uygulanacağı belirtiliyor.

Samsung’un ön kamerayı ekrana yerleştirme planını sürpriz olarak nitelemek pek mümkün değil. Şirket dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı OLED ekranların içine ön kamera yerleştirebildiğini CES 2021’de sergilemişti.

Galaxy Z Fold 3 için şimdilik ortada resmi bir bilgi yok. Ancak akıllı telefonun selefine benzer bir tasarıma sahip olması ve kalbinde Qualcomm Snapdragon 888 işlemcinin bulunması bekleniyor. Ön kamera dedikodusuna benzer dedikoduların önümüzdeki dönemde artması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER