Teknoloji

Galaxy Z Fold 3 eski S Pen’leri desteklemiyor

galaxy z fold 3 ön inceleme s pen edition

Galaxy Z Fold 3, Samsung’un S Pen desteğine sahip ilk katlanabilir telefonu olarak bu hafta resmiyet kazanmıştı. Ancak bu S Pen desteğinin bazı sınırları var gibi görünüyor. Şirket eski S Pen’lerin Z Fold 3 ekranına zarar verebileceğini, bu nedenle S Pen Pro’nun ve S Pen Fold Edition’ın geliştirildiğini belirtti.

İki yeni kalem, diğer S Pen’lerden farklı olarak bir uca sahip. Yumuşak kalem ucu, içeriye doğru geri de çekilebiliyor. Böylelikle yumuşak katlanabilir ekranda zarar oluşması engelleniyor.

Z Fold 3’ün ekranı eski versiyonlara kıyasla yüzde 80 daha dayanıklı hâle gelmiş durumda. Buna rağmen, eski S Pen’lerin kullanılması durumunda ekranın aşırı güç kullanımı nedeniyle zarar görebileceği ifade edildi.

Samsung bunun yaşanmasının önüne geçmek için resmi olarak desteklenen S Pen’ler dışındaki kalemlerden gelen komutları engelliyor. Uyumsuz kalemi tanıyan One UI, kalemin desteklenmediği konusunda kullanıcıları uyarıyor.

Galaxy Z Fold 3 ile uyumlu kalemlerden S Pen Pro yurt dışında 100 dolar karşılığında satılıyor. S Pen Fold Edition içinse 50 dolar ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER