Teknoloji

Galaxy Z Fold 3’ün çıkışı için Çin’den onay geldi

galaxy z fold 3

Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarından biri olan Galaxy Z Fold 3, 11 Ağustos’ta resmen gözler önüne çıkacak. Farklı ülkelerde çıkış sertifikası alan telefona onay veren son ülke Çin oldu.

Çin’in sertifika kurulu TENAA’nın kayıtlarında SM-F9260 model numarasıyla görülen telefonun 6.4 mm. kalınlığıyla selefine kıyasla daha ince olması dikkat çekiyor. Geliştirilmiş menteşe ile iki taraf arasındaki hava boşluğu azaltılırken, telefonun hem katlanmışken hem de tamamen açılmışken incelmesi mümkün hâle geliyor.

Katlandığında 128.1 x 158.2 x 6.4 mm. boyutlarında olan telefon, Z Fold 2’yle hemen hemen aynı alanı kaplıyor. Bu da pil kapasitesinde ve ekran boyutunda değişiklik olmadığı anlamına geliyor.

TENAA kayıtları 6.2 inçlik kapak ekranını, 4500 mAh kapasiteli pili ve Android 11 işletim sistemini de doğruluyor.

Ekranın içine yerleştirilen ön kamera telefonun en önemli yenilikleri arasında göze çarpıyor. Qualcomm Snapdragon 888 işlemci, 12 GB RAM ve otomatik odaklama yapabilen ultra geniş açılı kamera da dikkat çeken özellikler arasında yer alıyor.

Galaxy Z Fold 3 ile birlikte tantılması beklenen bir diğer katlanabilir ekranlı telefon olan Z Flip 3 de SM-F7110 model numarasıyla TENAA’nın kayıtlarında görüldü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER