Teknoloji

Galaxy Z Fold 2’nin piyasaya çıkışı için yeni iddia

Galaxy z Fold 2

Samsung’un 5 Ağustos’ta düzenleyeceği etkinlikte Note 20 serisinin yanı sıra katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 2 ve Z Flip 5G’yi de tanıtması bekleniyor. Güney Koreli şirketin bu telefonların piyasaya çıkışı konusunda kademeli bir takvim izleyeceği de daha önce gündeme gelmişti. Ancak yeni bir iddia, Samsung’un en azından Galaxy Z Fold 2’de bu takvimi uygulayamayabileceğini gösteriyor.

Söz konusu iddiayı XDA-Developers ekibinden Max Weinbach gündeme getirdi. Galaxy Z Fold 2’nin 5 Ağustos’taki Unpacked etkinliğinde tanıtılabileceğini söyleyen Weinbach, telefonun eylül ayında piyasaya çıkışının ise mümkün görünmediğini öne sürdü. Weinbach’a göre, akıllı telefonun yazılımı henüz hazır olmaktan çok uzak bir noktada.

Yazılımdaki gecikme, telefonun piyasaya çıkışından önce uygulanması gereken başka süreçlerde de gecikme yaşanabileceği anlamına geliyor. Operatör testi ve sertifikalandırma süreçleri akla gelen ilk ihtimaller olarak öne çıkıyor. Weinbach, Galaxy Z Fold 2’nin operatör testlerinin henüz yapılmadığına dikkat çekiyor.

Söz konusu koşullara bakıldığında, Galaxy Z Fold 2 için en az ekim ayına kadar beklemenin gerekebileceği görünüyor. Samsung’un bu süreçteki boşluğu Galaxy Z Flip 5G ile doldurması muhtemel olsa da; bu durumun Microsoft’un çift ekranlı Surface Duo‘ya alan kazandıracağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER