Teknoloji

Samsung Galaxy Z Flip için bir sızıntı daha

galaxy z flip
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung‘un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip, büyük ihtimalle önümüzdeki hafta Galaxy S20 serisiyle birlikte resmiyet kazanacak. Ancak sızıntılar sayesinde akıllı telefonun hem tasarımı hem de teknik özelliklerinin büyük kısmı şimdiden görülmüş durumda. Bu sızıntılara son olarak akıllı telefona ait Geekbench benchmark testinin sonuçları eklendi.

Benchmark testinin sonuçları, Galaxy Z Flip’le ilgili daha önce çıkan bazı iddialar için bir tür doğrulama niteliği taşıyor. Samsung’un yeni katlanabilir telefonunun Qualcomm Snapdragon 855 işlemci taşıyacağı benchmark testinde de görülürken, bu işlemciye 8 GB RAM’in eşlik edecek olması da sonuç sayfasındaki bilgiler arasında yer alıyor.

Galaxy Z Flip’in Geekbench’in benchmark testinde tek çekirdek puanı 725, çok çekirdek puanı ise 2610 oluyor. Katlanabilir telefonun Android 10 işletim sistemi ve One UI 2.0 kullanıcı arayüzüyle gelecek olması da benchmark testinde görülüyor.

galaxy z flip

Galaxy Z Flip’i çalışırken gösteren bir video, kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Akıllı telefonun 6.7 inç büyüklüğündeki katlanabilir ekranının HDR10+ desteğine sahip olacağı da iddialar arasında yer alıyor. Cihazın arkasında 1.06 inç büyüklüğünde ikinci bir ekranın yer aldığı da sızıntılarla ortaya çıkmıştı.

Galaxy Z Flip 12 megapiksel çözünürlüklü iki arka kamera taşıyacak

Samsung Galaxy Z Flip’te kullanıcılara 256 GB dahili depolama alanının sunulacağı, ancak bu alanı genişletmenin mümkün olmayacağı ifade ediliyor. Telefonun arkasındaki iki kameranın ise 12 megapiksel çözünürlüğe sahip olduğu belirtiliyor. Katlanabilir ekranın orta üst kısmındaki delik ise 10 megapiksellik kameraya ev sahipliği yapıyor.

Galaxy Z Flip’le tanışmak için çok uzun bir süre beklemek gerekmeyecek gibi görünüyor. Katlanabilir telefonun 11 Şubat’taki tanıtımdan sonra fazla zaman geçmeden satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER