Teknoloji

İlk Galaxy Z Flip 6 görselleri küçük tasarım değişikliklerinin işaretini veriyor

galaxy z flip 6

Samsung Galaxy Z Fold 6’ya ait olduğu söylenen ilk görseller çok kısa bir süre önce ortaya çıkmıştı. Sıra şimdi de Galaxy Z Flip 6 modeline gelmiş gibi görünüyor. Tıpkı Z Fold 6 gibi, Z Flip 6’nın da selefine bir hayli benziyor olması dikkat çekiyor.

Samsung, istiridye kabuğu formundaki katlanabilir telefonunu 2023’te ciddi anlamda yenilemişti. Kapak ekranının büyümesi ve yenilenen menteşe mekanizması en önemli değişiklikler olarak göze çarpmıştı. Güney Koreli şirket 2024’te kapsamlı değişikliklerden ziyade küçük ince ayarlara odaklanacakmış gibi görünüyor.

Z Flip 6’nın açıldığında 165.0 x 71.7 x 7.4 mm boyutlarında olacağı söyleniyor. Z Flip 5’in açık hâlinin boyutları ise 165.1 x 71.9 x 6.9 mm. Kalınlıktaki küçük artışın daha büyük pilin işaretçisi olduğu belirtiliyor. Bazı kaynaklara göre, Z Flip 6 4000 mAh kapasiteli bir pile sahip. Z Flip 5 ise ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3700 mAh kapasiteli pil veriyor.

galaxy z flip 6

Kalınlığın artmasına paralel olarak esnek menteşe için daha fazla alanın açılacağı ve böylelikle ekran karışıklığının da azalacağı belirtiliyor. Bunun ve diğer ekstra iyileştirmelerin “Ironflex” adı altında sunulacağı söyleniyor. 6.7 inç katlanabilir ekran ve 3.4 inç kapak ekranının boyutları değişmeyecek.

Z Flip 6’da ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstlenmesi bekleniyor. Samsung’un daha önceki Z Flip telefonlarında 12 megapiksel ana kamera bulunuyor. Ultra geniş açılı kamera tarafında henüz bir değişiklikten bahsedilmezken, yeni modelde de telefoto kameranın bulunması beklenmiyor. Z Flip 5’in ana kamera sensöründe zoom özellikleri olduğunu belirtmekte fayda var.

Samsung Galaxy Z Flip 6 yaz aylarında tanıtılacak

Z Flip 6 fotoğraflarda nane yeşili, videoda ise mor renkte gösteriliyor. Bunların Z Flip 5’in mevcut renk seçeneklerine benzer olduğunu belirtmekte fayda var.

  • galaxy z flip 6
  • galaxy z flip 6
  • galaxy z flip 6

Samsung Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6 büyük ihtimalle temmuz ya da ağustos ayında tanıtılacak. Samsung’un bu sene Z Fold 6 Ultra ve Z Flip 6 FE modellerini de piyasaya sürebileceği belirtiliyor. Önümüzdeki dönemde daha fazla sızıntının ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER