Teknoloji

Galaxy Z Flip 5’in büyük kapak ekranına doğrulama sızan kılıf görselleriyle geldi

galaxy z flip 5

Samsung’un yeni katlanabilir telefonları hakkındaki haberler uzun bir süredir etrafta dolaşıyor. Son zamanlarda gündeme gelen iddialara göre, Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5 temmuz ayının sonlarında Galaxy Watch 6 serisi akıllı saatler ve Tab S9 tabletlerle birlikte gözler önüne çıkacak.

Z Flip 5’in en önemli özelliklerinden biri mevcut versiyondakine kıyasla çok daha büyük olan kapak ekranı olacak. Daha önceki sızıntılar, klasör şeklindeki bu büyük kapak ekranını göstermişti. Şimdi de Z Flip 5 için hazırlandığı belirtilen kılıf, kapak ekranının boyutunu ve ilginç şeklini doğruluyor.

Sızıntılara göre, Z Flip 5’in 3.4 inç büyüklüğündeki kapak ekranının çözünürlüğü 748 x 720 piksel olacak. Bu ekranda kısayollar ve widget’lar için geniş bir alanın bulunacağı ve Z Flip 4’ün 1.9 inçlik kapak ekranına kıyasla çok daha işlevsel olacağı belirtiliyor.

Galaxy Z Flip 5’in Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelmesi bekleniyor

Galaxy Z Flip 5’in diğer özellikleri belirsizliğini koruyor. Ancak yeni menteşe tasarımı sayesinde ekran kırışıklığının ve katlar arası boşluğun ciddi anlamda azalması bekleniyor. Telefonun kalbinde Samsung’un Galaxy telefonları için optimize edilen Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. 128, 256 ve 512 GB depolama alanı seçenekleri, iki adet 12 megapiksel kamera ve 25W şarj hızı da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER