Teknoloji

Galaxy Z Flip 5’in büyük kapak ekranına doğrulama sızan kılıf görselleriyle geldi

galaxy z flip 5

Samsung’un yeni katlanabilir telefonları hakkındaki haberler uzun bir süredir etrafta dolaşıyor. Son zamanlarda gündeme gelen iddialara göre, Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5 temmuz ayının sonlarında Galaxy Watch 6 serisi akıllı saatler ve Tab S9 tabletlerle birlikte gözler önüne çıkacak.

Z Flip 5’in en önemli özelliklerinden biri mevcut versiyondakine kıyasla çok daha büyük olan kapak ekranı olacak. Daha önceki sızıntılar, klasör şeklindeki bu büyük kapak ekranını göstermişti. Şimdi de Z Flip 5 için hazırlandığı belirtilen kılıf, kapak ekranının boyutunu ve ilginç şeklini doğruluyor.

Sızıntılara göre, Z Flip 5’in 3.4 inç büyüklüğündeki kapak ekranının çözünürlüğü 748 x 720 piksel olacak. Bu ekranda kısayollar ve widget’lar için geniş bir alanın bulunacağı ve Z Flip 4’ün 1.9 inçlik kapak ekranına kıyasla çok daha işlevsel olacağı belirtiliyor.

Galaxy Z Flip 5’in Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelmesi bekleniyor

Galaxy Z Flip 5’in diğer özellikleri belirsizliğini koruyor. Ancak yeni menteşe tasarımı sayesinde ekran kırışıklığının ve katlar arası boşluğun ciddi anlamda azalması bekleniyor. Telefonun kalbinde Samsung’un Galaxy telefonları için optimize edilen Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. 128, 256 ve 512 GB depolama alanı seçenekleri, iki adet 12 megapiksel kamera ve 25W şarj hızı da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER