Teknoloji

Galaxy Z Flip 5’in büyük kapak ekranının özellikleri ortaya çıktı

galaxy z flip 5

Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarından biri olan Galaxy Z Flip 5 hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Bunlara düzenli olarak yenileri eklenmeye devam ediyor. Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan en son paylaşım, Z Flip 5’in kapak ekranı hakkında yeni bilgiler veriyor.

Söz konusu paylaşıma göre, Z Flip 5’te 3.4 inç büyüklüğünde bir kapak ekranı mevcut. Bu ekranın çözünürlüğü ise 748 x 720 piksel. Tecrübeli duyumcu 3.4 inç kapak ekranı iddiasını daha önce de dile getirmişti. Z Fold 4’te kapak ekranının büyüklüğünün 1.9 inç ve çözünürlüğünün de 512 x 260 piksel olduğunu göz önüne alınca kullanıcıları kapak ekranı konusunda nasıl bir değişimin beklendiği daha iyi anlaşılıyor.

Kısa süre önde Z Flip 5’in sızan bilgiler ışığında hazırlanan görselleri de ortaya çıkmıştı. Bu görsellerde de kapak ekranının büyüklüğünün 3.4 inç olduğu belirtilmişti. 6.7 inçlik katlanabilir ekranda ise bir değişiklik olmayacağı ifade edilmişti. Samsung’un Z Flip 5’in kapak ekranını 3 inçin üstüne çıkaracağı iddiası daha önce de gündeme gelmişti.

Galaxy Z Flip 5 kapak ekranı büyüyecek olan tek katlanabilir telefon değil

“İstiridye kabuğu” tarzındaki katlanabilir telefonlarda yeni odak noktasının kapak ekranı olduğunu söylemek pek yanlış olmayacaktır. Motorola’nın da yeni Razr katlanabilir telefonunda kapak ekranının büyüklüğünü 3.5 inçe çıkarmayı istediği söyleniyor. Oppo’nun bir süre önce tanıttığı Find N2 Flip’te ise 720 x 382 piksel çözünürlüklü 3.26 inçlik bir kapak ekranı bulunuyor.

Galaxy Z Flip 5’in temmuz ayında tanıtılması bekleniyor. Bu süre zarfında katlanabilir telefonla ilgili yeni sızıntıların paylaşılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER