Manşetler

Samsung’un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip 5, dayanıklılık testlerinde nasıl performans gösterdi?

galaxy z flip 5

Samsung’un, şu anda ön satışta olan en son katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip 5, YouTuber Mrkeybrd tarafından düzenlenen bir canlı yayında gerçek kişiler tarafından sürekli olarak katlanıp açıldı. Bu test, aynı dönemde piyasaya sürülen Motorola’nın Razr 40 Ultra modeliyle de karşılaştırıldı, ancak Motorola’nın ekranı sadece 126.266 katlanma döngüsünde başarısız oldu.

Mrkeybrd’nin testi, Samsung’un tanıtım materyallerinde gösterdiği robotik otomatik katlama ve açma testlerinden çok daha gerçekçi bir deneyim sunuyor. Telefonlar farklı hız ve kuvvetlerle katlandı, bu da gerçek kullanıcıların telefonlara uygulayacağı stresi daha iyi yansıtıyor.

galaxy z flip 5

Test sırasında Galaxy Z Flip 5, 223.000 katlama döngüsünden sonra menteşesinde bir arıza çıkardı. Ancak 400.000 işaretine kadar kullanılabilir durumdaydı. Bu noktadan sonra suya batırıldı ve un, yumurta ile kaplandı, menteşesi giderek kullanılmaz hale geldi.

Samsung’un katlanabilir telefonunun IPX8 derecelendirmesi olduğu düşünüldüğünde, unun telefonun bozulmasında etkili olabileceği anlaşılıyor. Ancak, 400.000 katlama döngüsü, telefonun günlük 100 katlama işlemiyle 10 yıldan fazla kullanılabileceği anlamına geliyor.

Motorola’nın yeni Razr modeli, Samsung’un rakip cihazına göre daha az dayanıklı görünüyor. 126.266 katlama döngüsü, günlük 100 açılıp kapanma ile yaklaşık 3,5 yıl kullanım anlamına geliyor.

galaxy z flip 5

Geçtiğimiz yıl benzer bir testte, Mrkeybrd Galaxy Z Flip 3’ü 418.500 kez katladı ve deneyi sonlandırdı. Ancak Z Flip 3, testin resmi sonundan çok daha önce kendiliğinden kapalı kalmada başarısız oldu.

Bu sonuçlar, katlanabilir telefon teknolojisinin hızla geliştiğini, ancak bu cihazların günlük kullanım koşullarına nasıl tepki vereceği konusunda hala belirsizlikler olduğunu gösteriyor. Samsung ve Motorola gibi büyük markaların, bu yeni teknolojiyi mükemmelleştirmek için çeşitli testler yapmaya devam etmesi bekleniyor.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER