Teknoloji

Galaxy Z Flip 3 Samsung’a beklenenin üstünde kullanıcı kazandırdı

galaxy z flip 4

Samsung’un 2021’de piyasaya sürdüğü katlanabilir telefonların gördüğü ilgi, Güney Koreli şirketi bir hayli memnun etmiş gibi görünüyor. Yapılan açıklamaya göre, şirket 2021’de 2020’den dört kat daha fazla katlanabilir telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3, piyasaya çıktıktan sadece 1 ay sonra seleflerinin toplam satışlarını geride bırakmayı başardı.

Samsung, katlanabilir telefonlarının başka markalardan geçiş konusunda da etkili olduğuna dikkat çekti. Güney Koreli şirketten verilen bilgiye göre, Z Flip 3 diğer markalarının kullanıcılarını Samsung’a çekme konusunda amiral gemisi cihazlardan daha başarılı bir iş çıkardı.

Samsung kesin sayıları paylaşmasa da, başka markaların cihazlarından Z Flip 3’e geçenlerin sayısının Galaxy Note 20’ye geçenlerin sayısına kıyasla yüzde 150 daha fazla olduğunu belirtti. Bu oran Galaxy S21 serisi için ise yüzde 140 seviyesinde.

Z Flip 3’te kullanıcıların telefonu tamamen açmadan kapak ekranı üzerinden bildirimleri görebilmeleri önemli bir kolaylık sağlıyor. Bunun da kullanıcı ilgisinde önemli bir rolü olduğu belirtiliyor. Samsung’un araştırmasına göre, büyük ekran ve S Pen desteği gibi unsurlara önem verenler ise Z Fold 3’ü tercih ediyor.

Galaxy Z Flip 3, gördüğü ilgiyle diğer katlanabilir telefon üreticilerine de ilham vermiş durumda. Huawei de istiridye kabuğu tasarımına sahip katlanabilir telefonu P50 Pocket‘ı bir süre önce gözler önüne çıkarmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER