Teknoloji

Samsung Galaxy Z Flip 3 duyuruldu, kapak ekranı daha büyük ve işlevsel

galaxy z flip 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un katlanabilir telefonlarının başrolde olduğu Unpacked etkinliğinde bugün, Galaxy Z Flip 3 de duyuruldu. Geçen yılın başlarında Samsung’un yepyeni bir katlanabilir telefon biçimi olarak sunduğu Galaxy Z Flip‘in devamı olarak nitelendirebileceğimiz Flip 3, büyüyen kapak ekranı ile dikkat çekiyor.

Geçen yılın Z Flip modelinde 1.1 inç Super AMOLED ekran vardı. Şimdiyse bu ekranın yerine neredeyse dört katına varan bir alana çıkan yeni bir kapak ekranı var. Bu ekran 1.9 inç köşeden köşeye uzunluğa ve 260 x 512 piksel çözünürlüğe sahip ve yine Super AMOLED panelle geliyor. Bu ekran saat ve tarih gibi bilgileri göstermenin yanı sıra bildirim gösterimi, widget kullanımı, parlaklık ve ses ayarı gibi işlevleri de yerine getiriyor.

İçerideki ana ekran ise yine 6.7 inç büyüklüğe sahip. 2640 x 1080 piksel Full HD+ çözünürlük, 425ppi piksel yoğunluğu, Dynamic AMOLED 2X panel, 22:9 görüntü oranı, 120 Hz adaptif yenileme hızı gibi özellikleri bulunuyor.

Galaxy Z Flip 3’ün ağırlığı 183 gram ile selefininkiyle aynı. Açık durumdayken kalınlığı ise 6.9 milimetreye düşürülmüş. Bunun dışında kapalı durumdayken iki ekran kanadı arasındaki boşluk da azaltılmış. Samsung, tıpkı Z Fold 3’te olduğu gibi, Corning Gorilla Glass Victus camı kullanıyor. Ve yine diğer katlanabilir telefon gibi IPX8 sertifikasıyla suya dayanıklılık sunuyor. Telefonun kenarlarını ise Armor Aluminum olarak adlandırılan ve Samsung’un “şimdiye kadarki en sağlam alüminyum materyalimiz” olarak nitelendirdiği bir malzeme sarıyor.

İlk Z Flip modeli sadece üç renk seçeneğiyle geliyordu. Halbuki Samsung, Galaxy Z Flip 3 için toplam yedi farklı renk seçeneği sunuyor. Krem, yeşil, lavanta ve siyah renkler perakende mağazalarda satılacak. Ayrıca Samsung online mağazaya özel gri, beyaz ve pembe renkler de var. Bunlara ek olarak eğlenceli kapak seçenekleri de Z Flip 3 sahiplerini bekliyor.

galaxy z flip 3

Galaxy Z Flip 3 kamera ve donanım özellikleri

Galaxy Z Flip 3’ün içerideki katlanabilir ekranı, Samsung’un Sonsuz-O olarak adlandırdığı türden. Üst kısmında ortaya yerleştirilmiş bir delik var. Burada 10 megapiksel, f/2.4, 80 derece görüş açılı selfie kamera yer alıyor.

Arkada ise 12 megapiksel, f/2.2, 123 derece görüş açılı ultra geniş kamera ve 12 megapiksel, f/1.8, optik görüntü sabitleme, 78 derece görüş açısı gibi özelliklere sahip ana kamera bulunuyor. Bu iki kameranın hemen yanında yer alan kamera bir vizör gibi kullanılabiliyor. Bu sayede arkadaki kamera sistemiyle de selfie fotoğraflar çekebilirsiniz. Üstelik cihazın katlanabilir yapısı, fotoğraf ve video çekimlerinde bundan yararlanma imkanı sağlıyor.

Galaxy Z Flip 3’te 5 nm tabanlı, sekiz çekirdekli Snapdragon 888 işlemci var. 8 GB RAM, 128 GB veya 256 GB depolama alanı seçenekleri, 5G desteği, Kategori 20 LTE desteği, 3300 mAh kapasiteli pil gibi özellikler de mevcut. Kenara yerleştirilmiş güç düğmesi parmak izi okuyucuyu da barındırıyor. Android 11 ile çalışan katlanabilir telefonda One UI 3 kullanıcı arayüzü de mevcut.

Samsung Galaxy Z Flip 3 Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi

Galaxy Z Flip 3 için tavsiye edilen tüketici ise KDV dâhil 11.999 TL olarak belirlendi. Türkiye’de 1 Eylül’den itibaren ön satışa sunulacak olan Galaxy Z Flip 3, 22 Eylül’den itibaren de piyasaya sunulacak.

Galaxy Z Flip 3 için verilen ön siparişlerde kullanıcılar Samsung’un premium destek hizmeti Samsung Care+’tan bir yıllık cihaz koruma hizmeti alabilecek. Bu hizmet kapsamında kullanıcıların akıllı telefonları, ekran değişimi, su hasarı ve arka kapak değişimi dâhil olmak üzere kaza kaynaklı oluşabilecek hasarlara karşı sigortalanmış olacak. Samsung’un ön sipariş sürecinde, tüketicilere sürpriz hediyeleri de olacak.

İLGİLİ HABERLER