Teknoloji

Galaxy Xcover Pro 2’nin özellikleri test sonucunda görülüyor

samsung galaxy xcover pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung dayanıklı telefon ve tabletlerini Xcover serisi altında sunuyor ve şirket bu serinin ürünleri için kesin bir çıkış takvimi uygulamıyor. Seriye yakında Galaxy Xcover Pro 2 adını taşıyan yeni bir model daha eklenecek gibi görünüyor. Bu yeni model, Geekbench’in performans testinden geçti.

Testin sonuç sayfası, telefonla ilgili önemli bilgiler görmeyi sağlıyor. Xcover Pro 2’nin 2020 çıkışlı Xcover Pro’yu takipçisi olacağını tahmin etmek pek zor değil. 2021 çıkışlı Xcover 5, giriş segmentinde konumlanan bir cihazdı. Xcover Pro’daki Exynos 9611 işlemcinin yerini yeni modelde Snapdragon 778G’ye bıraktığı testin sonuç sayfasında görülüyor.

Snapdragon 778G 6 nm tasarımıyla TSMC tarafından üretiliyor. Bu işlemcide dört Cortex-A78 ve dört Cortex-A55 çekirdek bulunuyor. Adreno 642L grafik işlemci biriminin bulunduğu bu platform çok yeni olmasa da, verimli çalışması ve 5G desteği sunmasıyla dikkat çekiyor.

samsung galaxy xcover pro 2Geekbench’in test sonucuna göre, bu işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor. Orijinal Xcover Pro’da 4 GB RAM bulunuyordu. Xcover Pro 2’nin kutusundan Android 12 ile çıkacağı da test sonucunun gösterdikleri arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy Xcover Pro 2 için henüz bir tanıtım tarihi açıklanmış değil. Ancak bu tarz kurumsal kullanım odaklı telefonların çıkışı genellikle sessiz sedasız gerçekleşiyor. Dolayısıyla Samsung’un Xcover Pro 2’yi de bir anda fazla ses çıkarmadan duyurması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER