Teknoloji

Galaxy Watch ve Galaxy Watch Active için sevindirecek güncelleme

galaxy watch active güncelleme

Samsung Galaxy Watch ve Galaxy Watch Active modellerini Galaxy Watch Active 2 ile birlikte tanıtılmış olan birtakım yeni özelliklerle güncelliyor. Bunların arasında Bixby Voice için yeni işlevler, saat kadranları için daha fazla özelleştirme seçenekleri, yeni Samsung Health özellikleri ve Galaxy Watch Active için yeni dokunmatik bezel arayüzü bulunuyor.

Galaxy Watch Active’e dokunmatik bezel halka arayüzünü eklemek oldukça memnun edici olacaktır. Çünkü bu saat kendisinden önce gelen Samsung akıllı saatlerinde yer alan döndürülebilir bezel halkaya benzer bir işlev barındırmıyordu. Şu anda deneyimlemekte olduğumuz Galaxy Watch Active 2’de ise dokunmatik bezel arayüzü oldukça kullanışlı görünüyor. Bunun seleflerine de gelecek olması güzel. Galaxy Watch modelinde ise döndürülebilir mekanik bezel halka bulunuyor.

Ayrıca Samsung iki Tizen tabanlı akıllı saatinde de bazı kullanıcı arayüzü unsurlarını değiştiriyor. Dahili uygulamalar için kullanılan simgeler kaydırılıyor, mevcut zaman kronometre veya çağrı sırasında da ekranda gösteriliyor. Saatin hızlı ayarlar panelindeki simgeleri özelleştirmek şimdi daha kolay. Aynı zamanda aralarında toplamda 41 olacak şekilde, 25 yeni alt kadranın ve komplikasyonun bulunduğu yeni özelleştirme seçenekleri de ekleniyor.

Bixby de saatlerde işlevselliği artıracak bazı güncellemelerle geliyor. Samsung sesli asistanın şimdi egzersiz rutinlerini başlatmak ve SmartThings cihazlarını kontrol etmek için kullanılabileceğini belirtiyor. Aynı zamanda Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Britanya İngilizcesi gibi diller de destekleniyor.

Galaxy Watch ve Galaxy Watch Active’de sağlık güncellemeleri

Son olarak Samsung Health uygulamasına da, her iki saatte de birtakım yeni özellikler ekleniyor. Daily Active adı verilen bir özellik, fitness hedeflerini ve koşu ya da bisiklet binme aktivitelerindeki tur zamanlarının kaydını tutuyor. Aynı zamanda yeni gelen düşük kalp hızı uyarı özelliği de bulunuyor.

galaxy watch sağlık

Her ne olursa olsun, Samsung’un önceki iki akıllı saatinin bu kadar büyük güncellemeleri aldığını güzel. Galaxy Watch Active modeli yeni modelde 500-600 TL’ye varan miktarda daha düşük fiyata satılıyor. Bunun karşılığında daha küçük ekran ve pil alacaksınız, ancak her iki saat de Exynos 9110 yongasını paylaşıyor. Özellikler tarafında da bu iki cihazın arasındaki fark biraz daha kapanmış oluyor.

Samsung, yeni güncellemelerin bölge bölge sunulmaya başlandığını açıkladı. Yakında Türkiye’deki Galaxy Watch ve Galaxy Watch Active kullanıcıları da bu yeniliklerden yararlanacaklardır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER