Manşetler

Galaxy Watch Active 2: Daha iyi tasarım ve bağlantı seçenekleri onda

galaxy watch active 2

Samsung bu yılın başlarında Galaxy Watch Active adını taşıyan, fitness özellikleriyle ön plana çıkmış ve daha ucuz bir akıllı saat çıkarmıştı. Şimdi, altı ay sonra şirketin onun güncellenmiş ve daha da iyileştirilmiş bir versiyonu olan Galaxy Watch Active 2‘yi çıkardığına tanık oluyoruz.

Ancak Samsung, ilk modeli piyasadan kaldırmıyor. Her iki versiyon da farklı fiyat noktalarında satılmaya devam edilecek. Hatta daha eski ve pahalı olan Galaxy Watch modeli de piyasada kalacak. Active 2, 40 ve 44mm olmak üzere iki farklı boyutta geliyor. Ayrıca hem Bluetooth hem de LTE versiyonları satılacak. Bluetooth versiyonun 27 Eylül’de yurt dışında, 279 dolarlık fiyat etiketiyle çıkacağı kaydedildi.

Samsung, ilk Galaxy Watch Active modelinde döndürülebilir bezel halkayı kaldırmıştı. Halbuki o parça, senelerdir Samsung akıllı saatlerinde kullanılmış ve bir simge hâlini almıştı. Active modelinde gezinti sadece dokunmatik ekran üzerinden yapılıyordu. Halbuki kullanıcı arayüzünün tasarımı kontrol için bezel halkayı daha kullanışlı kılıyordu. Birçok hareket çift tıklatmayı gerektiriyordu. Sonuç olarak saatte gezinti kullanışsız bir hâl almıştı.

Neyse ki, Active 2 ile birlikte çerçeve kontrolü geliyor. Ancak Galaxy Watch ve daha eski modellerin aksine, Active 2’de fiziksel olarak döndürülebilir bir halka yok. Bunun yerine ekranı saran siyah renkli çerçeve dokunmaya duyarlı bir şeritten oluyor. Bunun üstünde parmağınızı kaydırarak ekranlar ve menüler arasında gezinebilirsiniz. Saatin, burada parmağınızı gezdirdiğiniz sırada hafif titreşimle fiziksel bezel halkayı kullanma hissini verdiği de belirtiliyor.

Yeni eklenen dijital bezel halkanın yanı sıra, Active 2’nin tasarımı selefininkine çok benziyor. Şaşırtıcı derecede ince ve hafif olan bu ürünün yuvarlatılmış kenarları ona olduğundan biraz daha hafifmiş gibi bir görüntü kazandırıyor. Saatin Bluetooth versiyonları alüminyumdan yapılmışken, LTE modelleri paslanmaz çelik gövdeyle gelecek.

Galaxy Watch Active 2’de EKG de olacak

Samsung, Active 2’deki kalp hızı ölçer ve ivmeölçeri önceki modellere göre iyileştirdiğini dile getiriyor. Aynı zamanda Samsung’un Bixby sanal asistanı üzerinden gerçek zamanlı antrenman koçluğu desteği de ilk kez veriliyor. Active 2’nin EKG yetenekleri de var. Ancak Samsung bu özelliğin saatin piyasaya çıktığı ilk zamanlarda açık olmayacağını kaydetti. Ayrıca saat Bluetooth 5.0 ve NFC destekleri ile mobil ödeme desteği için de elverişli hâle geliyor. GPS de telefonu yanınıza almadan dışarıda yaptığınız antrenmanları izlemeye olanak sağlıyor.

Yazılım açısından baktığımızda, Active 2’nin diğer Samsung akıllı saatleri gibi Tizen tabanlı platformda çalıştığını görüyoruz. Hem Android hem de iOS akıllı telefonlarıyla uyumlu. My Style adını taşıyan bir uygulama, üstünüzdeki kıyafetin fotoğrafını çeki buna uygun bir saat  kadranı oluşturmanıza izin veriyor. Ayrıca Galaxy Watch Active 2, Spotify çalma listelerini çevrimdışı oynatma için eşzamanlama desteğ de sunuyor. Üstelik küçük ekranında YouTube videolarını da oynatabiliyor.

Samsung’un akıllı saatleri Android telefonuyla kullanım için en isabetli akıllı saatlerin başında geliyor. Mükemmel değil ve Samsung’un servislerine çok bağlı. Ancak iyi tasarlanmış donanımlara ve kullanması zevkli yazılıma sahip. Galaxy Watch Active 2 ile ilk Active saatlerde görülen eksikliklerin kapatılmasına odaklanılmış. Watch Active 2’nin ilerleyen haftalarda Türkiye’de de satışa sunulmasını bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER