İncelemelerManşetler

Samsung Galaxy Watch Active 2 İncelemesi

galaxy watch active 2 inceleme 4 samsung

SAMSUNG GALAXY ACTIVE WATCH 2 SATIN AL

SATIN AL

Samsung bu yılın başlarında Galaxy Watch Active ile birlikte akıllı saat ürün yelpazesi içinde biraz daha fazla sağlıklı yaşam ve egzersiz tarafına doğru kaymıştı. Bundan yaklaşık 6 ay sonra tanıtımı gerçekleştirilen ve birkaç haftadır Türkiye’de de satılan Galaxy Watch Active 2 ile birlikte radikal değişiklikler olmasa bile, dikkate değer yeniliklerin geldiğini görüyoruz. Örneğin dijital bezel halka bunlardan bir tanesi oluyor. Galaxy Watch Active 2 inceleme yazısı ve videosu ile Samsung’un en yeni akıllı saati ile ilgili merak ettiklerinize cevap bulmaya çalışıyoruz.

Galaxy Watch Active 2 inceleme: Tasarım ve Ekran

Galaxy Watch Active 2, selefinin 40mm’lik boyutunu korurken 44mm’lik yeni bir boyut seçeneğiyle birlikte geliyor. Bizim de birkaç haftadır bileğimizde deneyimlediğimiz seçenek 44mm’lik gövdeye sahip. Aynı zamanda yine daha yüksek fiyata sahip olan paslanmaz çelik gövdeyi kullanıyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse, paslanmaz çelik saati daha değerli ve havalı gösteriyor. Buna eşlik eden deri kayış da oldukça rahat. Spor için pek uygun değil, ancak 20mm’lik başka kayışlarla kolaylıkla değiştirmek mümkün. Bu nedenle kayış konusunda seçenekler oldukça geniş.

galaxy watch active 2 inceleme

Paslanmaz çeliğin dışında Galaxy Watch Active 2’nin daha ucuz fiyata sahip olan alüminyum modelleri de bulunuyor. Alüminyum modeller gümüş, siyah ve pembe renklerle geliyor. Paslanmaz çelik modellerde ise siyah, altın ve bizim bu incelemeye konuk ettiğimiz gümüş renk bulunuyor. Gümüş renk çok hoş görünüyor, ancak satın almayı düşünenlerin paslanmaz çelik gövdeli siyah modele de şöyle bir göz atmalarını tavsiye ederiz.

Paslanmaz çelik gövdeli versiyon, 26 gr. ağırlıklı (40mm) alüminyum versiyona göre biraz daha ağır. 44mm’lik versiyon 42 gram ağırlığa sahip. Doğrusunu söylemek gerekirse akıllı saat epey hafif ve sanki bilekte yokmuş gibi bir his yaratıyor. Uzun zaman boyunca taksak bile herhangi bir sıkıntı yaşamadığımızı söylememiz gerekiyor.

Saatin arka tarafında sekiz fotodiyotlu kalp hızı ölçer bulunuyor. Fotodiyot sayısı selefindekinin iki katına çıkıyor. Kalp hızı ölçümlerinin yüksek doğruluğa sahip olduğunu görüyoruz.

Sağ kenarda iki adet tuş var. Bunlardan üstteki “geri” işlevini yerine getiriyor. Bu tuşun etrafını sınırlarını belirtecek şekilde ince bir hat çevreliyor. Alttaki tuş ise uygulama menüsünü de açan “Ana ekran” düğmesi. Buna basılı tuttuğunuzda saati kapatma ekranını açabilirsiniz. Çift tıklatma ise Ayarlar açılacak şekilde ayarlanmış.

Galaxy Watch Active 2’nin 40mm’lik seçeneğinde 1.2 inç, elimizdeki 44mm’lik seçenekte ise 1.4 inç ekran bulunuyor. Her iki ekranda da 360 x 360 piksel çözünürlük var. Daha büyük boyutlu modelde ekranın piksel yoğunluğu daha düşük, ancak yazılar ve grafikler yeteri kadar keskin ve anlaşılır. Ekran yeteri kadar büyük, saat komplikasyonları, bileşenler ve uygulamalar için yeterli alanı sunuyor. Dairesel ekranda web sitelerini görüntülemek veya YouTube videolarını izlemek pek kullanışlı değil, yine de saatte bu gibi işleri yapma fikrinin kulağa hoş geldiğini söylemek gerekiyor.

Saatin dokunmatik ekranı kullanıcı arayüzünde rahatlıkla gezinmeye izin veriyor. Samsung’un daha önceki akıllı saatlerinde gördüğümüz fiziksel bezel halka, son birkaç modelde ortadan kalkmıştı. Galaxy Watch Active 2 ile birlikte bu unsurun işlevi, dijital bezel halka olarak, yazılım yardımıyla geri dönüyor. Ekranın dış kenarı boyunca parmağınızı sanki bir halka varmış gibi hareket ettirerek Galaxy Watch Active 2’nin uygulama menüsünde veya diğer kullanıcı arayüzü bölümlerinde ilerleyebilirsiniz.

Dijital bezel halkayı kullanırken parmak ucunda hissettiğiniz titreşim ile sanki fiziksel bir halkayı çeviriyormuşsunuz hissi biraz olsun veriliyor. Bu özellik başlangıçta kapalı geliyor, ayarlar içinden etkinleştirmeniz gerekiyor. Dijital bezel halkanın bizim için bir sıkıntısı vardı. O da bir yürüyüş antrenmanı takibi başlattığımızda ve üstümüzde bir ceket varken, manşetin saatin kenarına temas etmesi ve antrenman takibini duraklatmasıydı. Bunun dışında bezel halkayı kullanmak oldukça eğlenceli.

Galaxy Watch Active 2 inceleme: Performans ve Yazılım

Galaxy Watch Active 2’nin kalbinde, selefi Galaxy Watch Active ve ondan önce çıkan Galaxy Watch’ta olduğu gibi Exynos 9110 çift çekirdek işlemci bulunuyor. Ancak 1.15 GHz çalışma frekansına sahip olan işlemciye 768 MB RAM eşlik ediyor. LTE destekli versiyonda 1.5 GB RAM var, ancak bu versiyonlar Türkiye’de satılmıyor.

Donanım bileşenleri bir akıllı saat için fazlasıyla yeterli, Galaxy Watch Active 2 gayet hızlı ve akıcı biçimde çalışıyor. Ancak Samsung 4 GB dahili hafızayla yetinmese ve kullanıcılara daha fazlasını sunsa iyi olurdu. Saatin yazılımı 1.5 GB civarında bir alanı işgal ediyor. Kullanıcıların geride kalan alanı müzikleri için kullanmaları gerekiyor. Aslına bakarsanız, egzersiz için yeteri kadar parçayı depolayabilirsiniz, ancak parçaları değiştirme sıklığınız daha yüksek olabilir.

Galaxy Watch Active 2’de de Tizen işletim sistemi çalışıyor ve bunun üstünde de Samsung’un One UI kullanıcı arayüzünden izler taşıyan bir arayüz görüyoruz. Uygulama menüsü kadran tipi yapısıyla var olan uygulamaları rahatlıkla görme ve bunların içinde gezinme fırsatı sunuyor. Dijital bezel halkayı kullanarak saat kadranı görünümündeyken sağa sola kaydırıp gelen son bildirimleri görebilir ya da çeşitli görsel bileşenler arasında gezinebilirsiniz. Hava durumu, kalp hızı ölçümü, hareket gibi farklı görsel bileşenler mevcut.

Uygulamalara baktığımızda, ilk bakışta kullanacak fazla uygulama yok gibi görünüyor. Ancak saatte yüklü olan ve doğrudan uygulama yüklemeye izin veren Galaxy Store’a bakarsanız, ilgi çekici bazı uygulamalar görebilirsiniz. İnternet, Here We Go, Aracımı Bul, PPT Denetleyici, Watch Translator, Player4YouTube bu akıllı saate yüklediğimiz uygulamalardan bazıları. Spotify ve Microsoft Outlook da büyük geliştiricilerin akıllı saat için çıkardığı özel uygulamalar arasında bulunuyor. Aynı zamanda Kamera kontrol cihazı uygulaması da bağlı akıllı telefonun kamerasını uzaktan kumanda etmeye olanak sağlıyor.

Tabii ki, bir akıllı saatte olmasını beklediğimiz Takvim, Zamanlayıcı, Alarm, Hava Durumu gibi uygulamaları görüyoruz. Aynı zamanda bağlı telefona gelen çağrıları Galaxy Watch Active 2 üzerinden cevaplayabilir, doğrudan saat üzerinden yeni bir çağrı başlatabilirsiniz. Saatin solunda yer alan dahili hoparlör yeterli bir ses çıkış sunuyor. Karşı taraf da sesinizi iyi şekilde anlayacaktır.

Galaxy Watch Active 2’nin yönetimi bağlı telefona kurulacak Samsung Wearables uygulaması üzerinden daha iyi şekilde gerçekleştirilebilir. Saate yeni kadranlar veya uygulamalar ekleme, bildirim ayarlarını düzenleme gibi işler için bu uygulama kullanılabilir. Aynı zamanda giydiğiniz kıyafete uygun bir saat kadranı oluşturmayı sağlayan bir özellik de Wearables uygulamasında mevcut durumda.

Watch Active 2’yi bir iPhone ile de kullanabilirsiniz. Ancak iPhone tarafında sunulan destek biraz daha sınırlı olacaktır. Bildirim üzerinden, gelen mesajları cevaplama veya e-posta iletileriyle etkileşim kurma gibi işlevler eksik. Ancak Telefonumu Bul uygulamasını iPhone ile, telefon Rahatsız Etme modunda olsa bile kullanabilirsiniz. Yine de, Galaxy Watch Active 2’den en iyi şekilde yararlanmak için bir Android telefon sahibi olmak en iyisi olacaktır.

Galaxy Watch Active 2 inceleme: Sağlık ve Egzersiz

Sağlıklı yaşam ve egzersiz konusunda Samsung’un akıllı saatleri zengin özelliklere sahiptir. Galaxy Watch Active 2’de de bu durumun değişmediğini görüyoruz. Saatte yer alan Samsung Health uygulaması hem günlük hareket takibini yapmayı ve diğer değerleri görmeyi rahatlıkla yerine getiriyor hem de antrenman kaydını tutma işlemini başlatmaya olanak sağlıyor.

Galaxy Watch Active 2’de pilatesten şınava, sırt esnetmeden mekiğe kadar 39 farklı antrenman takip modu bulunuyor. Bunun yanı sıra koşu, yürüyüş, bisiklet binme ve yüzme gibi en çok tercih edilen antrenman takip modlarını da görüyoruz. Bu gibi sık kullanılan antrenmanlarda otomatik algılama iyi şekilde çalışıyor. Dışarıda yürüyüş yaparken saat sizin yürüdüğünüz algılıyor ve bunu hareketin en başından itibaren olacak şekilde takip ederek bir antrenman olarak kaydediyor.

Üstelik yürüyüş ve benzeri egzersizler sırasında sesli koçtan yardım alabilirsiniz. Eğer Watch Active 2 ile spor yaparken bir Bluetooth kulaklık bağladınız ve müzik dinliyorsanız, ara ara size yol gösterecek dijital koçtan komutlar ve yönergeler alacaksınız. Müzik dinlerken gelen komutlar nedeniyle dinlediğiniz müziğin sesi kısılıyor, bu biraz rahatsız edici olabilir. Ancak bir yandan da sanki gerçek bir koçla çalışıyormuş gibi daha fazla havaya girebilirsiniz.

Galaxy Watch Active 2’nin suya ve toza dayanıklılığı IP68 sertifikasıyla belgeleniyor. Bu da saati dışarıda sağanak yağış altındaki koşu veya yürüyüşlerde de rahatlıkla kullanmanızı sağlıyor. Saatle duşa da girebilirsiniz. Ayrıca mevsim kış, ancak kapalı havuzlarda yapacağınız yüzme antrenmanlarında veya yaz geldiğinde açık denizde yüzerken de hareketlerinizi kayıt altına alabilirsiniz. Üstelik 5 metre derinliğe kadar da saat dayanabiliyor. Saatte yer alan su kilidi modu ekranın dokunma özelliğini devre dışı bırakıyor ve modu kapattığınızda da içeri giren suyu ses yardımıyla dışarı atıyor.

Samsung Health uygulaması üzerinden su, kafein ve kalori alımlarının kaydını tutabilir veya kilo kontrolünü yürütebilirsiniz. Aynı zamanda saatle uyku takibi de yapılabiliyor. Stres ölçümü ve nefes egzersizi de mevcut. Kısacası, bir Samsung klasiği olarak bir akıllı saatte olmasını istediğiniz her türlü sağlıklı yaşam ve egzersiz işlevi Galaxy Watch Active 2’de bulunuyor ve bunlar iş görecek şekilde çalışıyor. Ancak antrenman veya bazı işlevlerin ayrı uygulamalara bölünmesi ve erişimin kolaylaştırılması güzel olur. Her türlü işleve ulaşmak için Samsung Health uygulamasını kullanmak veya ilgili görsel bileşene gitmek zahmetli oluyor.

Galaxy Watch Active 2’nin topladığı bilgilerin bir özetini saatte görebileceğiniz görebileceğiniz gibi, bağlı telefondaki Samsung Health uygulaması üzerinde daha detaylı bir tabloya erişebilirsiniz.

Galaxy Watch Active 2 inceleme: Pil

Galaxy Watch Active 2’nin 40mm modelinde 247 mAh, 44mm modelinde ise 340 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Galaxy Watch Active 2’yi deneyimlediğimiz süre boyunca telefon görüşmeleri, gelen bildirimlerin kontrolü, otomatik antrenman takibi, ara sıra internette gezinme veya YouTube’da video izleme gibi işler için kullandık. Yani normal bir akıllı saat kullanıcısı gibi Galaxy Watch Active 2’yi, büyük bir kısmında telefona bağlı kalacak şekilde kullandık.

Bu şekilde elimizdeki 44mm modeli tek bir şarjla 3 güne yakın bir çalışma ömrüne ulaşmayı başardı. Tabii ki, söylediğimiz durum daima açık ekran özelliği kapalı olduğunda geçerli. Eğer ekranın aktif olmadığı zamanda karartıldığı ve saat kadranının gösterilmeye devam edildiği daima açık ekranı etkinleştirirseniz, çalışma süresi doğal olarak düşecektir. Bizim deneyimimize göre bu şekilde iki güne yakın bir çalışma süresine ulaşılıyor.

Tabii ki, Galaxy Watch Active 2’yi gerçekten aktif şekilde kullanır, egzersiz takibini sıklıkla yapar veya spor yaparken saat üzerinden müzik dinlerseniz, bunun yanı sıra internette gezinme veya YouTube’da video izleme gibi işlere de girişirseniz, çalışma süresi düşecektir. Ancak çok yoğun kullanımda bile saatin dışarıda geçirilecek bir günü rahatlıkla çıkaracağını düşünüyoruz.

Galaxy Watch Active 2 inceleme: Sonuç

Samsung, akıllı saatleri için bir çizgi tutturdu ve onun üstünde istikrarlı şekilde ilerliyor. Galaxy Watch Active 2, son zamanlarda akıllı saatler alanında gördüğümüz eğilimleri ve yenilikleri bünyesinde barındıran bir akıllı saat. Apple Watch’ta öne çıkarılan özelliklerin hemen hepsinin bu akıllı saatte de yer aldığını görüyoruz. Özellikle sağlık ve egzersiz alanında geri kalmıyor, ancak söz konusu uygulama desteği veya Dikte, mesajlara cevap verme gibi işler olduğunda, bu noktada Türkçeyi anlamamasından dolayı geride kaldığını görüyoruz.

Galaxy Watch Active 2, bir Samsung akıllı telefonu kullananlar için tercih edilmesi gereken ilk akıllı saat. Alüminyum kasalı modeller de hoş görünüyor, ancak deneyimlediğimiz paslanmaz çelik gerçekten şık ve bir klasik saat havasını da yansıtıyor. Pil ömrü memnun edici, ekranı da kaliteli ve yeterli görüntüleme alanını kullanıcılara sunuyor. Samsung markalı Android telefonu olmayanlar içinde Galaxy Watch Active 2’yi öneririz. Ancak bir iPhone sahibiyseniz, öncelikle Apple’ın sunduğu seçenekleri gözden geçirmeniz mantıklı bir hareket olabilir gibi görünüyor.

SAMSUNG GALAXY ACTIVE WATCH 2 SATIN AL

SATIN AL

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER