Bilim

Galaxy Watch Active 2’nin tansiyon ölçme özelliği kullanıma sunuldu

samsung health monitor galaxy watch active 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Health Monitor (Sağlık Monitörü) uygulamasını ana vatanı Güney Kore’de kullanıma sundu. Söz konusu uygulama sayesinde Galaxy Watch Active 2 akıllı saat ile tansiyon ölçümü yapabilmek mümkün olacak.

Samsung, Health Monitor için nisan ayında Güney Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı’ndan onay aldığında özelliğin çıkışı için yılın üçüncü çeyreğini işaret etmişti. Şirket planladığı tarihten önce özelliği sunmayı başarmış oldu.

Bu özelliğin varlığı, Galaxy Watch Active 2’nin standart bir tansiyon ölçme aletinin yerini alabileceği anlamına gelmiyor. Kullanıcıların Samsung Health Monitor uygulaması üzerinden dört haftada bir kalibrasyon yapması gerekiyor. Samsung’un uygulamasının destekleyici bir yöntem olarak doktor ziyaretleri arasında genel durumu izlemek amacıyla kullanılabileceği belirtiliyor.

Samsung’dan verilen bilgiye göre, Health Monitor uygulaması üçüncü çeyrekten itibaren EKG desteğine de kavuşacak. Bu özelliğin de ilk durağı yine Güney Kore olacak. Apple da 2018’de çıkardığı Apple Watch Series 4 ile bu özelliği sunmaya başlamıştı. Türkiye’deki Apple Watch Series 4 ve Series 5 sahipleri bir süredir bu özellikten yararlanabiliyor.

Güney Kore dışındaki Galaxy Watch Active 2 sahiplerinin bu özelliği ne zaman kullanabileceği konusunda bilgi verilmedi. Süreç yerel kurumların onayını gerektirdiği için genel bir takvimden söz etmek mümkün görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER