Teknoloji

Samsung Galaxy Watch 6 serisi akıllı saatler yeni işlemciyle gelecek

Galaxy Watch 6

Samsung Galaxy Watch 6 serisi hakkındaki söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı saatin Pro versiyonunda Galaxy Watch 4 Classic’te olduğu gibi dönen bir ekran çerçevesinin olacağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Şimdi de serinin üyeleri hakkında yeni bir iddia gündeme geldi.

Samsung’un yeni akıllı saatlerinde yeni bir işlemciye yer vereceği söyleniyor. Bu işlemcinin Exynos W980 adını taşıdığı belirtiliyor. Söz konusu işlemcinin Galaxy Watch 4 ve Watch 5 serisinde kullanılan Exynos W920 işlemciden yüzde 10 daha hızlı çalıştığı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Yeni bir işlemcinin Samsung’un akıllı saatleri için önemli bir değişiklik olacağı söylenebilir. Zira Güney Koreli şirket Galaxy Watch 4 serisinden Watch 5 serisine geçerken böyle bir değişiklik yapmamıştı. Dolayısıyla işlemci değişikliğinin önemi anlaşılıyor.

Samsung’un Exynos W980 işlemciyi 5 nm mimarisiyle üretmesi bekleniyor. Bu değişiklikle birlikte işlemcinin yer aldığı saatlerde pil ömrünün uzaması öngörülüyor.

Galaxy Watch 6 daha büyük ekranla gelecek

Galaxy Watch 6 aynı zamanda daha yüksek çözünürlüklü ve büyük ekranla kullanıcıların karşısına çıkacak. Daha ince ekran çerçevesi ve daha yüksek pil kapasitesi de serinin özellikleri arasında sayılıyor. Özellikle hâlihazırda Galaxy Watch 4 serisi bir saat kullananlar için bunların cazip değişiklikler olacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER