Teknoloji

Galaxy Watch 5’in sıcaklık tabanlı döngü takibi özelliği kullanıma açıldı

samsung galaxy watch 5

Samsung Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro geçtiğimiz yılın ağustos ayında tanıtılmıştı. Her iki saatte de vücut sıcaklığını ölçen kızılötesi bir sensör bulunsa da, bu sensör aktive edilmemişti. Sensör için şubat ayında sertifika alan Samsung, sonunda vücut sıcaklığı ölçme özelliğini kullanıma açtı.

Bu sensör sayesinde Watch 5 kullanan kadınların vücut sıcaklığı üzerinden âdet döngüsü takip etmesi mümkün hâle geliyor. Kullanıcıların şimdiye kadar bunu manuel olarak yapması gerekiyordu.

Samsung’un bu özelliği sunmasının önündeki en büyük engel mevzuatın gerektirdiği yasal onaylardı. Şirketin Avrupa, ABD ve Güney Kore’de ilgili kuruluşlardan onay alarak özelliği dağıtıma çıkardığı belirtildi.

Samsung Galaxy Watch 5 vücut sıcaklığı takibini hangi ülkelerde sunuyor?

Ne yazık ki, Samsung tarafından paylaşışan listede Türkiye yer almıyor. Galaxy Watch 5’in vücut sıcaklığı sensörünün çalıştırıldığı ülkeler şu şekilde sıralanıyor: ABD, Güney Kore, İngiltere, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya , Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre.

samsung galaxy watch 5

Samsung Galaxy Watch 5 serisinin âdet döngüsü takip özelliğini Natural Cycles isimli şirketle birlikte geliştirdi. Natural Cycles’ın onaylanmış bir doğum kontrol uygulaması bulunuyor. Bu uygulama kullanıcılara âdet döngüleri hakkında daha detaylı bilgiler sunuyor.

İLGİLİ HABERLER