Manşetler

Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro duyuruldu; önemli yenilikler var

galaxy watch 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un yeni akıllı saatleriyle ilgili haberler uzun süredir etrafta dolaşıyordu. Güney Koreli şirketin bugün düzenlediği Unpacked etkinliğinde Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro modellerini de gözler önüne çıkardı. Samsung’un yeni akıllı saatlerindeki öncelikli odak noktası sağlık takibi olurken, şirket şık tasarıma verdiği önemi vurgulamaktan da vazgeçmiyor.

Galaxy Watch 5 için 40 ve 44 mm olmak üzere iki kasa boyutu seçeneği sunuluyor. Watch 5 Pro içinse sadece 45 mm seçeneği mevcut. Watch 5 Pro’nun daha büyük bir pile ve titanyum kasaya sahip olması da iki model arasındaki başlıca farklar olarak tanımlanabilir.

Watch 5’in 40 mm versiyonu 1.19 inç, 44 mm versiyonu ise 1.36 inç AMOLED ekrana sahip Watch 5 Pro da aynı AMOLED panelle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Saatlerin kalbinde ise geçtiğimiz yılki modellerde olduğu gibi Exynos W920 işlemci bulunuyor.

Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro sağlık özellikleri

Samsung’un öncelik verdiği konulardan biri olan sağlık takibi özellikleri iki telefonda da aynı. Hem Watch 5 hem de Watch 5 Pro ile kullanıcılar kalp atış hızlarını sürekli olarak takip edebilecek. Buna ek olarak, her iki saatle de EKG çekmek ve tansiyon ölçmek de mümkün. Kandaki oksijen seviyesinin ölçülebilmesi de saatlerin yetenekleri arasında yer alıyor.

galaxy watch 5

Watch 5 ve Watch 5 Pro, kullanıcılarının vücut kitle endekslerini düzenli şekilde kontrol etmelerine de yardımcı olacak. Saatler ile vücuttaki yağ oranı ve kemik ağırlığı hesaplanabilecek. Böylelikle forma girmek veya formlarını korumak isteyenler daha kapsamlı verilerden yararlanabilecek.

Samsung’un üzerinde durduğu bir diğer sağlık özelliği ise uyku takibi. Artık akıllı saatlerin vazgeçilmez bir özelliği olan uyku takibi özelliği Watch 5 ve Watch 5 Pro’da da mevcut. Uyku analizinin ardından kullanıcılarının uykularını farklı hayvanlara göre sınıflandıran Samsung, daha kaliteli bir uyku çekmek isteyenlere koçluk da sağlıyor. Örneğin, uykusu hafif olan biri için “ceylan” tanımlaması kullanılıyor.

Samsung Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro’da kadın sağlığı takibi konusunda da iyileştirmeler vadediyor. Şirket, bunun için akıllı saatlerine ekstra bir sensör yerleştirdiğinin altını çiziyor. Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro’da ısı ölçer de mevcut. Bu sensörle kullanıcıların vücut sıcaklığını hızlı bir şekilde ölçmek mümkün oluyor. Samsung’un yeni akıllı saatlerinde gelişmiş sensör doğruluğu vadettiğini de belirtmekte fayda var.

galaxy watch 5

Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro’nun dikkat çeken noktalarından birisi de pil kapasitelerinin, ömürlerinin ve şarj hızlarının artması. Galaxy Watch 4 modellerinde 247 ve 361 mAh olan pil kapasitesi Watch 5 modellerinde 284 ve 410 mAh’e yükseliyor. Galaxy Watch 5 Pro ise 590 mAh kapasiteli bir pille kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Samsung’dan verilen bilgiye göre, Watch 5 ve Watch 5 Pro’nun pil ömürleri 80 saati buluyor. Bu süre GPS çalıştırıldığında 24 saate iniyor. Şarj hızının artırılması da Güney Koreli şirketin dikkat çektiği noktaları arasında bulunuyor. 45 dakikalık bir şarjın ardından Watch 5’in pili yüzde 80 oranında doluyor.

Galaxy Watch 5 yazılım özellikleri

Yazılım tarafında Watch OS 3.5’i One UI Watch 4.5 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Samsung kullanıcılarına 8 yeni kadran seçeneği sunarken 10 kadranı da geliştiriyor. Saatlerde toplam 33 kadran seçeneği yer alıyor. Bu kadranlara eklenebilecek komplikasyonların sayısı ise 88’e çıkıyor.

galaxy watch 5

Samsung’un yeni akıllı saatlerinde üstünde durduğu bir diğer nokta ise dayanıklılık. Şirketten verilen bilgiye göre, Galaxy Watch 5 serisinin üyeleri çizilmelere karşı Galaxy Watch 4 serisine kıyasla iki kat daha dayanıklı. Bu dayanıklılığı sağlayan temel faktör olarak ekranın safir kristal camla korunması öne çıkıyor.

Watch 5 Pro ise titanyum kasasıyla dayanıklılık konusunda çıtayı biraz daha yukarı çıkarıyor. Şirket, bu modelin dayanıklılık konusunda Watch 4 Classic modelini neredeyse dörde katladığını belirtiyor.

Samsung’un dayanıklılıklarına oldukça güvendiği Galaxy Watch 5 serisinin üyelerinin bilekte oldukça rahat durduğunu söyleyebiliriz. En büyük model olan Galaxy Watch 5 Pro’da dahi ağır bir saat taktığım hissine kapılmadım. Galaxy Watch 5 Pro’nun ekranının etrafında dönen bir çerçeve olmasa da, Samsung’un tercih ettiği yeni tasarım bu modelin “ayırt edilebilmesini” kolaylaştırıyor.

galaxy watch 5

Galaxy Watch 5 serisi, tıpkı selefleri gibi dışarıda yapılan sportif aktivitelerde kullanıcılarına yardımcı oluyor. Kullanıcılar önceden belirledikleri rotaları Watch Move’a aktarıp bu sayede yanlarına sadece saatlerini alarak koşuya veya yürüyüşe çıkabiliyor. Kullancılara dönüş yolunda da yol bilgileri adım adım sesli olarak veya titreşimler yardımıyla verilebiliyor. Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro, çok sayıda aktivite için egzersiz desteği sunuyor.

Watch 5 ve Watch 5 Pro’da telefon görüşmesi yapmak, akıllı telefonlara gelen bildirimleri görüntülemek, mesajlara yanıt vermek gibi standart özellikler mevcut. Samsung’un yeni akıllı saatlerini, daha önceki modellerde olduğu gibi, hem Android telefonlarla hem de iPhone’larla kullanmak mümkün.

Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro, bayrağı teslim aldıkları modellerin koydukları çıtayı biraz daha yukarıya taşımayı hedefliyor. Dayanıklılığın artması, pil kapasitesinin büyümesi ve şarj süresinin kısalması bu serinin en önemli avantajı olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER