Teknoloji

Galaxy Watch 5 Pro ismi için beklenen doğrulama geldi

samsung galaxy watch 5 pro

Samsung Galaxy Watch 5 Pro hakkında gündeme gelen son haber, dönen ekran çerçevesiyle ilgiliydi. Şirketin saatte böyle bir dokunuş yapmayacağı iddia edilmişti. Ancak Pro modelin varlığı konusunda net bir işaret de görülmüştü. Bu konuda beklenen işaret de sonunda geldi. Samsung Sağlık uygulamasında yapılan güncelleme, Galaxy Watch 5 serisindeki modellerin isimlerini gösteriyor. Buna ek olarak, seride Classic modele yer verilmeyeceği iddiasını da doğruluyor.

Galaxy Watch 4 için beta sürümü yayınlanan yeni yazılım güncellemesiyle birlikte Samsung Sağlık uygulamasının yeni beta sürümü de ortaya çıktı. Beta sürümünde yeni özellikler ve tasarım görülmese de, Watch 5 ve Watch 5 Pro modellerin yolda olduğu doğrulanıyor. Listede Classic modelin bulunmaması da bir diğer önemli nokta oluyor.

Bir uygulama üzerinden yeni cihazlar hakkında çıkarımda bulunmak biraz iddialı bir hareket olarak tanımlanabilir. Ancak benzer durumlar geçtiğimiz yıllarda da yaşanmıştı. Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic ilk olarak Samsung Sağlık uygulamasında görülmüştü. Samsung yeni saatleri için eski görsellerini kullanmıştı. Bu gelenek 2022’de de devam ediyor. Bu nedenle Watch 5 Pro’nun tasarımının Galaxy Watch 4’ünkine benzemesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Galaxy Watch 5 Pro ekran ve kasasında safir cam ve titanyum gibi materyaller kullanılacak. Böylelikle saatin “üst sınıf” görünümü ve algısının kuvvetlendirilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER