Teknoloji

Galaxy Watch 5 Pro’da ekran çerçevesi dönmeyecek

galaxy watch 5 pro

Samsung’un Galaxy Watch 5 serisini yaz ayları içinde yeni katlanabilir telefonlarıyla birlikte tanıtması bekleniyor. Bu seride Pro versiyona yer verileceğine dair haberler de bir süredir etrafta dolaşıyor. Yeni bir sızıntı, Galaxy Watch 5 Pro hakkında önemli bir ipucu veriyor.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic‘te ekran çerçevesi döndürülebiliyor. Standart Galaxy Watch 4’te ise böyle bir durum söz konusu değil. Galaxy Watch 5 serisinde Classic modele yer verilmeyeceği iddiası, dönen çerçevenin Pro’ya taşınacağını düşündürmüştü. Ancak ünlü duyumcu Ice Universe’in paylaşımına göre, bu durum pek ihtimal dahilinde görünmüyor.

Samsung daha önce başka akıllı saatlerinde dönen çerçevenin eksikliğini yazılımla kapatmaya çalışsa da, istediği sonucu alamamıştı. Dönen çerçeve saatin suya dayanıklılığını ve genel sağlamlığını etkilemiyor. Buna ek olarak, saatlere pazarda ekstra bir ayrıcalık kazandırıyor. Dolayısıyla Samsung’un bu özellikten vazgeçişi pek kolay anlaşılamıyor.

Galaxy Watch 5 Pro hakkında pek çok sızıntı ve iddia etrafta dolaşıyor. Akıllı saatte titanyum kasa ve safir camın bulunması bekleniyor. 572 mAh kapasiteli pil ve termometre de konuşulan özellikler arasında yer alıyor. Önümüzdeki dönemde bunlara yenilerinin eklenmesi de sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER