Teknoloji

Galaxy Watch 4 WearOS platformunu uçuşa geçirdi

galaxy watch 4 wearos

Samsung, Galaxy Watch 4 serisi akıllı saatlerinde Tizen’den WearOS platformuna geçerek giyilebilir ürün satışlarında en iyi çeyreğini yaşadı. Bu değişim sayesinde WearOS platformu da adeta “uçuşa geçti”.

Counterpoint Research’ün verilerine göre, WearOS’in pazar payı 2021’in üçüncü çeyreğinde yüzde 17 oranında büyüdü. İkinci çeyreğe göre yüzde 4 büyüyen pazar, 2020’nin üçüncü çeyreğine kıyasla da yüzde 3 oranında genişledi. Bu değişimde Samsung’un WearOS platformuna geçişi önemli bir rol oynuyor.

Apple giyilebilir ürün pazarındaki liderliğini korusa da, şirketin pazar payı bir yıl öncenin aynı dönemine göre yüzde 10 oranında küçüldü. Ancak Apple’ın Apple Watch Series 7’yi 2021’in dördüncü çeyreğinde piyasaya sürdüğünü unutmamak gerekiyor.

Samsung giyilebilir ürün pazarında ikinci sıraya yerleşirken, Amazfit de Avrupa’daki başarısıyla üçüncülüğe çıkmayı başardı. İlk üçü takip eden şirketler ise imoo, Huawei ve Garmin oldu.

Google’ın akıllı saat platformu, Apple’a 2021’in üçüncü çeyreğindeki kadar yaklaşmamıştı. Galaxy Watch 4 ile birlikte WearOS platformunun kazandığı ivmenin sürdürülüp sürdürülemeyeceği zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER