Teknoloji

Galaxy Watch 4 şimdiye kadarki en güçlü Samsung akıllı saati olacak

samsung galaxy watch 4 classic

Samsung’un yakında çıkacak olan Galaxy Watch 4 akıllı saatinin yeni ve güçlü bir Exynos W920 yongasıyla çıkacağına dair söylentiler var. SamMobile, bu yeni işlemcinin önceki tüm Galaxy Watch’larda kullanılan eski Exynos 9110’a kıyasla akıllı saatte yaklaşık 1,5 kat performans artışı sağlamasının beklendiğini belirtiyor.

Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch 4 Classic’in Samsung’un 2021’de piyasaya çıkacak akıllı saatleri olduğu öne sürülüyor. Bu iki akıllı saatin 11 Ağustos’ta düzenleneceği söylenen Unpacked etkinliğinde gösterilmesi ve ondan iki hafta sonra, 27 Ağustos’ta piyasaya çıkması bekleniyor. Yeni haber, cihazla ilgili sızıntılara ve eldeki bilgilere daha fazlasını ekliyor, işlemci gücünün ne olabileceğini bize bildiriyor.

Galaxy Watch 4 ile Exynos W920 işlemci gelecek

Son habere göre Watch 4 ailesi, 1.5 GB RAM ile birlikte yeni bir Samsung Exynos W920 işlemci ile çalışacak. Bu çip, Samsung’un 2018’den beri akıllı saatlerinde kullandığı Exynos 9110’a göre dikkate değer bir yükseltme sağlayacak. Daha detaylı olarak haberde CPU’nun, Exynos 9110’a kıyasla 1,25 kat daha hızlı işlem sürelerine ve 8,8 kat daha akıcı grafik performansına sahip olacağı belirtiliyor. Bu değişiklik, özellikle şirketin yeni Google Wear destekli işletim sistemi açısından çok anlamlı ve önemli görünüyor.

Google, I/O 2021 kapsamında Wear’ın yeni sürümünü duyururken daha akıcı animasyonlar, daha uzun pil ömrü ve artırılmış performans gibi birçok iyileştirmenin altını çizmişti. Bu yeniliklerdeki önemli nokta, donanım tabanlı olmaları ve daha güçlü çipler gerektirmeleridir. Samsung, Galaxy Watch 4’ü daha güçlü bir çiple çıkaracak. Bu da şirketin yeni Wear’a sahip olmak isteyen alıcılara iyi bir ilk izlenim vermeye hazır olduğu anlamına geliyor.

Samsung’un 11 Ağustos’ta Galaxy Watch 4 ve 4 Classic’i tanıtması bekleniyor. Bu güçlendirilmiş özelliklerin nasıl tutarlı bir kullanıcı deneyimine dönüştüğünü o zaman göreceğiz. Ancak Galaxy Watch 3‘e göre büyük bir adım atılmasını bekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER