Teknoloji

Galaxy Watch 4 serisine Samsung İnternet tarayıcısı geliyor

galaxy watch 4

Samsung, Wear OS tabanlı Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic akıllı saatlerine Samsung İnternet web tarayıcısını getiriyor. Bir saatin küçük ekranında internette gezinmek çok da ideal bir deneyim değil, ancak hızlıca bir bilgi kontrolü yapmak, merak ettiğiniz bir şeyi öğrenmek isterseniz ve telefonunuza erişecek durumda değilseniz, bu işlev kullanışlı olabilir.

9to5Google sitesinin tesleri, Samsung’un bilekten web’de gezinmeyi kolaylaştırmak için birtakım ince ayarlar ve işlevler sunduğunu gösteriyor: “Bileğinizdeki bir web tarayıcısıyla ilgili bariz bir soru, bu küçük, dairesel ekranın tam web sayfalarını tam olarak nasıl gösterebileceğidir. Samsung’un cevabı jestlerle oluyor. İlk web sayfanıza gittiğinizde, ekranın her iki tarafından çapraz olarak kaydırma hareketinin kullanıcıların bir web sayfasının köşelerine ulaşmasını sağlayacağını açıklayan bir kılavuz çıkacaktır. Bu arada, yukarı kaydırma, yer imleri, ‘Yakınlaştırma modu’ seçeneklerini ve web sayfasını doğrudan bağlı telefonunuza göndermek için bir kısayolu ortaya çıkarır.”

Bu yeni internet tarayıcısı, Galaxy Watch 4 serisi akıllı saatlerin güçlü olduğu özelliklere bir yenisini ekliyor. Bununla birlikte akıllı saatte bir internet tarayıcısı fikrinin yeni olmadığını belirtmek gerekir. Daha önce Samsung, Tizen tabanlı akıllı saatleri için de bir internet tarayıcısı sunmuştu. Apple Watch’ta da Mesajlar ve benzeri yollarla paylaşılan web sayfalarını açmayı sağlayan özel bir web tarayıcısı mevcut. Ne var ki, Safari’nin özel bir Apple Watch sürümü bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER