Teknoloji

Samsung Galaxy Watch 4 serisi tanıtıldı: Wear OS ile yepyeni bir deneyim

galaxy watch 4 serisi

Samsung bugün internet üzerinden yayınladığı Unpacked etkinliğinde yeni nesil akıllı saatlerini, Galaxy Watch 4 serisini tanıttı. Seride Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch 4 Classic olmak üzere iki farklı akıllı saat bulunuyor.

Samsung, yeni akıllı saat serisini baştan aşağı yeniden tasarladığına dikkat çekiyor. Yeniden tasarlanan platform ve kullanıcı arayüzü, yepyeni bir işlemci, güçlendirilmiş donanım, daha yüksek çözünürlüklü ekran, daha karmaşık yapıda sensörler, daha bütüncül sağlık deneyimi, Galaxy ekosistemiyle kuvvetlendirilen bağlantılar Galaxy Watch 4 serisinin başlıca yenilikleri arasında bulunuyor.

Galaxy Watch 4, serinin daha sportif görünümlü modeli olma özelliğini taşıyor. Bu akıllı saatin 40mm ve 44mm olmak üzere iki farklı boyutu var. Alüminyum gövdeye sahip. Diğer model Galaxy Watch 4 Classic ise, adındaki “klasik” teriminin hakkını verecek biçimde biraz daha eski Samsung akıllı saatlerinin görünümünü andırıyor. Dairesel ekranın etrafında bir bezel halka da var. Watch 4 Classic’in 42mm ve 46mm olmak üzere iki farklı boyut seçeneği var. Paslanmaz çelik gövdesiyle de kaliteyi yansıtıyor. Her iki model için de farklı renk seçenekleri bulunuyor.

Galaxy Watch 4’ün 40mm versiyonunda 1.19 inç, 396 x 396 ekran var. 44mm versiyonunda ise 1.36 inç, 450 x 450 ekran var. Galaxy Watch 4 Classic’in 42mm ve 46mm versiyonlarında da sırasıyla aynı büyüklük ve çözünürlükte ekranlar var. Ekranların piksel yoğunluğu ise 330ppi ve bu değerin akıllı saat ekranı için oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Samsung, Galaxy Watch 4 serisinin resmiyet kazanmasından hemen önce giyilebilir ürünlere özel Exynos W920 yonga setinin duyurusunu yapmıştı. 5nm tabanlı bu işlemciyi ilk olarak Watch 4 ve Watch 4 Classic’te görüyoruz. Samsung, bu yeni nesil işlemcinin daha zengin deneyimlere ve işlevlere kapı açacağını söylüyordu. Google iş birliğiyle geliştirilen yeni Wear OS 3 platformu ve One UI Watch kullanıcı arayüzünden de en iyi deneyimi almayı sağlayacaktır.

galaxy watch 4 serisi

Her iki saatte de 1.5 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunuyor. Bu geniş depolama alanı daha fazla akıllı saat uygulamasına ve müzik parçasına imkan sağlayacaktır. Pil büyüklükleri saatlerin boyutlarına göre değişiklik gösteriyor; bunlar 247 mAh (4 – 40mm,  4 Classic – 42mm) ve 361 mAh ( 4 – 44mm, 4 Classic – 46mm) olarak veriliyor.

Galaxy Watch 4 ve 4 Classic, yukarıda da belirttiğimiz gibi daha gelişmiş sağlıklı yaşam ve egzersiz özellikleriyle dikkat çekiyor. Bunları da geniş sensör yelpazesiyle sağlıyor. İvmeölçer, barometre, jiro sensör, jeomanyetik sensör, ışık sensörü gibi klasik sensörlerin yanında Samsung BioActive Sensor olarak adlandırılan karma sensör var. Bu, optik kalp hızı sensörü, elektriksel kalp sensörü ve bioelektrik empedans analiz sensörünü bir arada barındırıyor. Bu yapı sayesinde saatin gövde kalınlığının biraz daha ince olması sağlanıyor.

Galaxy Watch 4 ve 4 Classic; kalp hızı ölçümü, EKG ve bunun gibi birçok akıllı saatte gördüğümüz sağlık özelliklerinin yanı sıra, Vücut Kompozisyonu özelliğini de sunuyor. Bunun sayesinde vücudunuzdaki yağ, kas, su ve bunun gibi bileşenlerin oranını, ağırlığını öğrenebiliyorsunuz. Geniş yelpazeye yayılmış egzersiz takibi ve grup mücadeleleri de akıllı saatlerin özellikleri arasında bulunuyor. Gelişmiş uyku yönetimi özelliği ise, uyku sırasında kandaki oksijen düzeyini sürekli takip ediyor, ayrıca horlamayı da algılayabiliyor. Uyku skoru sayesinde de ne kadar kaliteli bir uyku çektiğinizi görebilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz gibi, Google ile iş birliği yapan Samsung, Spotify, YouTube Music ve bunun gibi birçok akıllı saat uygulamasına erişim imkanı sunuyor. One UI Watch ise birçok farklı saat yüzü seçeneği ile birlikte geliyor, Galaxy akıllı telefonu ise kesintisiz bir deneyim vadediyor. Telefonda bulunan alarm ve bunun gibi önemli ayarlar akıllı saatlerle eş zamanlanırken otomatik uygulama yükleme özelliği, telefona yüklenen bir uygulamanın akıllı saat versiyonunun da Watch 4 veya 4 Classic’e yüklenmesini mümkün kılıyor. Bixby Voice sesli asistan yüklü olarak gelirken, kullanıcı arayüzünde gezinti için çeşitli bilek hareketleri kullanılabiliyor. Galaxy Watch 4 Classic kullanıcıları bezel halkayı da kullanabilirler.

Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi

Türkiye’de 1 Eylül tarihinden itibaren ön satışa sunulacak olan Galaxy Watch4 ve Galaxy Watch4 Classic, 22 Eylül’de de genel satışa çıkacak. Her iki akıllı saat de şık ve ikonik bir görünüme, önceki serilerden daha ince çerçeveye, daha fazla kayış seçeneğine, kişiselleştirilebilir kadranlara sahip. Böylece kullanıcılar sadece kendilerine ait bir kişisel tarzı yansıtabilecek.

Akıllı saatlerin Bluetooth sürümlerinin tavsiye edilen KDV dâhil satış fiyatları ise şu şekilde:

  • Galaxy Watch4 Classic 46mm: 2.999 TL
  • Galaxy Watch4 Classic 42mm: 2.799 TL
  • Galaxy Watch4 44mm: 2.399 TL
  • Galaxy Watch4 40mm: 2.199 TL

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER