Teknoloji

Samsung’un yeni akıllı saati Galaxy Watch 3 gözler önüne çıktı

galaxy watch 3

05Samsung’un uzun soluklu akıllı saat macerasının en yeni halkası olan Galaxy Watch 3 sonunda resmiyet kazandı. 2018’de tanıtılan Galaxy Watch’un takipçisi olan akıllı saat, Samsung’un mevcut saat katalogunda Galaxy Watch Active ve Active 2’nin yanında yerini aldı.

Galaxy Watch 3’ün tasarımı, selefi olan Galaxy Watch’a oldukça benziyor. Fiziksel ekran çerçevesi döndürülebilen saatin ekranının kenarında iki adet tuş yer alıyor. Galaxy Watch 3’ün daha düz ve basit tasarımlara sahip Active modellerine kıyasla biraz daha ağır görünümlü bir saat olduğu söylenebilir.

Ancak Samsung, Galaxy Watch 3’ün orijinal Galaxy Watch’a kıyasla yüzde 14 daha ince ve yüzde 15 daha hafif olduğunu belirtiyor. Bu da saatin rahat şekilde kullanılabileceğini ve küçük bilekli kişilerin de saati rahatlıkla taşıyabileceğini gösteriyor. Saatin büyük versiyonunda ekran büyüklüğünün de 1.4 inçe yükseldiğini belirtmekte fayda var.

Watch 3 için 41 mm ve 45 mm olmak üzere iki farklı boyut seçeneği mevcut. Her iki seçenekte de Bluetooth ve LTE bağlantılı versiyonlar bulunuyor. 41 mm model için bronz ve gümüş renk seçenekleri sunulurken, 45 mm modelde bronz yerine siyah renk seçenekleri arasına giriyor. Her iki modelde de tam renkli, daima açık OLED ekranlar mevcut. Bu ekranlar Gorilla Glass ile korunuyor.

Galaxy Watch 3’te işletim sistemi olarak Samsung’un Tizen platformu bulunuyor. Bu da saatin en çok Samsung’un akıllı telefonlarıyla uyum içinde çalıştığı anlamına geliyor. Ancak diğer Android telefonlarla da saati kullanma konusunda bir sorun yaşanmıyor. Samsung’un yeni akıllı saati iPhone’u da destekliyor.

Galaxy Watch 3, spor ve fitness odaklı Active serisine kıyasla daha üst segment bir akıllı saat olarak konumlandırılıyor. Active serisinin baz modellerinde ana malzeme olarak alüminyumu kullanan Samsung, burada paslanmaz çeliği tercih etmiş. Galaxy Watch 3’ün titanyum versiyonu da bu yıl bitmeden çıkacak.

Saatin tasarımında İsviçreli saat üreticisi IWC Schaffhausen ile çalışan Samsung, standart bir kauçuk kayış yerine kasanın rengiyle eşleşen deri kayış seçenekleri sunacak. Buna ek olarak, titanyum kasalı model de özel bir titanyum kayışla gelecek.

Galaxy Watch 3 Türkiye fiyatları

Galaxy Watch 3’te spor ve sağlık odaklı bazı iyileştirmeler de mevcut. Uyku takibi özelliğini geliştiren Samsung, yeni algoritmalarla daha kesin veriler sunacak. Bu yıl sona ermeden akıllı saat, kandaki oksijen seviyesini takip özelliğiyle güncellenecek. Güney Kore’de ise EKG ve tansiyon ölçme özellikleri kullanıma sunulacak. Düşme algılama özelliği ise Galaxy Watch 3’ün kullanıcısının düşüşünü algıladığında otomatik olarak kullanıcının bir yakınını haberdar etmesini mümkün kılacak.

Samsung Galaxy Watch 3, Türkiye’de Bluetooth versiyonuyla kullanıcıların karşısına çıkacak. 41 mm model için 2099 TL, 45 mm model içinse 2299 TL ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER