Bilim

Samsung Galaxy Watch serisi için yeni ülkelerde EKG ve tansiyon desteği

Samsung, Galaxy Watch Active 2 ve Galaxy Watch 3 cihazları için elektrokardiyogram ve kan basıncı izleme desteğini başlattı. Bu destek Samsung Health Monitor uygulaması üzerinden sunulurken, bu uygulama 31 farklı ülkenin Galaxy Store mağazasına geldi. Ne var ki, bu ülkeler arasında henüz Türkiye bulunmuyor. Söz konusu özellikler şimdiye kadar sadece ABD ve Güney Kore’de kullanılabiliyordu.

Samsung geçen ay Galaxy Watch cihazlarına yazılım güncellemeleri aracılığıyla daha fazla özellik ekleyeceğini söylemişti. Ne de olsa, her iki akıllı saatinde kalp hızı ve kan basıncı ölçümü ile EKG izlemesi için gerekli sensörler bulunuyordu.

Şimdi çoğunlukla Avrupa’da bulunan 31 yeni ülkede yaşayanlar Samsung’un Avrupa’da Samsung Health Monitor uygulamasının kullanımı için gerekli olan CE onayını almasıyla birlikte bu imkanlardan yararlanabilecekler. Özellikle EKG özelliğinin kullanılması için gerekli olan sağlık ve emniyet standartlarının karşılanması gerekiyor.

SamMobile sitesinin belirttiğine göre, kullanıcıların uygulamayı indirmeleri ve uygumlu Galaxy Watch ve Samsung telefonlarında en son sürüme güncelleme yapmış olmaları gerekiyor.

Galaxy Watch Active 2 ve Galaxy Watch 3 için EKG ve tansiyon izleme desteğinin geldiği ülkeler şu şekilde sıralanıyor: Almanya, Avusturya, BAE, Belçika, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Endonezya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Macaristan, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Şili ve Yunanistan.

Bu arada Türkiye’de yaşayanlar da, her ne kadar bu destek resmi olarak gelmemiş olsa da, EKG ve tansiyon izleme desteğini cihazlarında açabilirler. YouTube yapımcısı Alp Gürsoy, geçtiğimiz aylarda yayınladığı videosunda bu desteğin Galaxy Watch 3’te nasıl açılabileceğini anlatmış. Detayları aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER