Bilim

Samsung Galaxy Watch 3’ün EKG özelliğini daha fazla kullanıcıya ulaştıracak

samsung galaxy watch 3 4 ekg wear os

Samsung Galaxy Watch 3 için sunduğu EKG çekme ve kan basıncı ölçme özelliklerini daha fazla ülkede kullanıcılara buluşturacak. Güncelleme çoğunluğu Avrupa’da bulunan 31 ülkede 4 Şubat’ta dağıtıma çıkacak. İngiltere, Şili, Endonezya ve Birleşik Arap Emirlikleri de güncellemenin kapsama alanında yer alıyor.

EKG ve tansiyon ölçme özellikleri ilk etapta ABD ve Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de kullanıma açılmıştı. Avrupa Birliği’nden ve diğer ülkelerden gelen onay, söz konusu özellikleri daha fazla kullanıcıya ulaştıracak.

Bu özelliklerden Samsung Health Monitor uygulaması aracılığıyla yararlanılacak. Uygulama Galaxy Watch 3’ün yanı sıra Galaxy Watch 2 Active sahipleri tarafından da kullanılabilecek. EKG özelliği kalp ritmindeki anormallikleri takip etmeyi sağlıyor. Kan basıncı sensörü ise kullanıcıların tansiyonlarının yüksekliği veya düşüklüğünü görmelerini mümkün kılıyor. Böylelikle potansiyel sağlık sorunlarının tespiti de kolaylaşıyor.

Apple Watch Series 4, 5 ve 6’da da mevcut. Kan basıncı ölçme özelliği ise Samsung’un akıllı saatlerinde sunuluyor. Kısacası Galaxy Watch 3 ve Watch 2 Active için fark yaratan özelliğin EKG çekmekten ziyade tansiyon ölçmek olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER