Teknoloji

Galaxy Tab S9 Ultra tabletin işlemcisi ve pil kapasitesi ortaya çıktı

galaxy tab s8 ultra galaxy tab s9 ultra

Samsung Galaxy Tab S9+ tablete ait olduğu söylenen görsellerin ortaya çıkmasının hemen ardından Galaxy Tab S9 Ultra modelinin özellikleri internete sızdı. Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre, Tab S9 Ultra’nın fiziksel boyutları selefiyle hemen hemen aynı olacak.

326.4 x 208.6 x 5.5 mm olan tablet boyutları değişmeyecek. Ancak yeni modelde ağırlık biraz daha fazla olacak. Selefinden 11 gram daha ağır olan tabletin tartıda 737 gram çektiği görülüyor.

Tab S9 Ultra’nın 14.9 inç büyüklüğünde Super AMOLED ekranla geleceği belirtiliyor. 2960 x 1848 piksel çözünürlüklü bu ekranın yenileme hızı ise 120 Hz olacak. Ice Universe tarafından verilen bilgiye göre, 11200 mAh pil kapasitesi ve 45W şarj hızı konusunda bir değişiklik söz konusu olmayacak.

Galaxy Tab S9 Ultra Snapdragon 8 Gen 2 ile gelecek

Tab S9 Ultra’nın kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2’nin Galaxy cihazlar için optimize edilmiş versiyonunun bulunacağı belirtiliyor. Bu işlemciye eşlik eden bellek seçenekleri ise 16 GB LPDDR5X’e kadar uzanacak.

Suya ve yoza karşı IP68 dayanıklılık sertifikası da Galaxy Tab S9 Ultra’nın öne çıkan özellikleri arasında sayılıyor. Şimdiye kadar bunu sadece Tab Active serisi tabletlerinde sunan Samsung, Galaxy Tab ailesi için bir ilke imza atmış olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER