Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra’nın bellek ve depolama alanı seçenekleri sızdı

galaxy tab s9 ultra

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra daha önce Geekbench’in veri tabanında boy göstermişti. Buna ek olarak, tabletin işlemcisi ve pil kapasitesi hakkında detaylar da görülmüştü. Yeni bir sızıntı ise Tab S9 Ultra’nın bellek ve depolama alanı seçenekleri hakkında bilgi vererek yapbozun eksik parçalarını tamamlıyor.

Twitter’da yapılan bir paylaşıma göre; tablet 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı, 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı, 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanı seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Şimdiye kadar çıkan haberlerde Samsung’un microSD kart desteğinden vazgeçmesi gibi bir durumdan bahsedilmemişti. Dolayısıyla Tab S9 Ultra’da depolama alanını genişletmenin mümkün olacağı varsayımında bulunulabilir.

128 GB versiyonda UFS 3.1 depolama alanı teknolojisinin tercih edildiği, diğer iki seçeneğin ise UFS 4.0 ile geleceği söyleniyor. Bunun nedeninin hâlihazırda 128 GB UFS 4.0 çipinin bulunmaması olduğu belirtiliyor. Benzer bir durumla Galaxy S23’ün 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip seçeneğinde de karşılaşılmıştı.

Standart Galaxy Tab S9’un 8 ve 12 GB olmak üzere iki bellek seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkacağı söyleniyor. Bu modelle ilgili detaylar şu an için bunlarla sınırlı durumda.

Galaxy Tab S9 Ultra suya ve toza karşı dayanıklı olacak

Galaxy Tab S9 Ultra’nın toza ve suya karşı IP67 dayanıklılık sertifikasına sahip olması bekleniyor. Serinin tüm üyelerinin Galaxy S23 modellerinde de kullanılan Galaxy için optimize edilmiş Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye sahip olmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Galaxy Tab S9’da LCD’den AMOLED ekrana geçeceği de söylentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER