Teknoloji

Galaxy Tab S9 serisi için hazırlanan S Pen’e resmi onay geldi

galaxy tab s8 inceleme galaxy tab s9

Yeni Samsung Galaxy Tab S9 serisinin tüm üyeleri S Pen desteğiyle gelecek. Bu seride kullanılacak olan S Pen için ABD Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) onay geldi.

EJ-PX710 model numarasını taşıyan S Pen, Bluetooth LE desteğiyle gelecek. Hızlı şarj için 2.40V yerleşik kapasitörden yararlanılacak. Bu kalem manyetik bir şeritle tabletin arkasına tutturulacak. Samsung Galaxy Tab S8 serisinde de S Pen’i tablete tutturmak için bu çözümü tercih etmişti.

Tab S9 serisinde de kullanıcıları üç tabletin karşılaması bekleniyor. En küçük ekranlı modelin Tab S9, orta boy seçeneğin Tab S9+ ve en büyük seçeneğin de Tab S9 Ultra olması öngörülüyor. Tab S9 Ultra’nın 14.6 inç 120 Hz Super AMOLED ekranla kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor.

Galaxy Tab S9 serisinin tüm üyeleri Snapdragon 8 Gen 2 ile gelecek

Tab S9 Ultra’nın 8/128 GB, 12/256 GB ve 16/512 GB bellek seçenekleriyle resmiyet kazanacağı kısa süre önce internete sızmıştı. Bu tabletin selefi gibi 11200 mAh pile sahip olması beklentiler arasında yer alıyor.

Galaxy Tab S9 serisinin tüm üyeleri Galaxy için optimize edilmiş Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelecek. Suya ve toza karşı IP67 dayanıklılık sertifikası da üçlünün ortak özellikleri arasında yer alıyor. Serinin ne zaman resmiyet kazanacağı ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER