Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S9 FE tabletin fiyatı için ipucu geldi

galaxy tab s9 fe

Samsung Galaxy Tab S9 serisi tabletlerini iki hafta önce tanıtmıştı. Hâlihazırda bu seride Tab S9, Tab S9+ ve Tab S9 Ultra olmak üzere üç model bulunuyor. Ancak Samsung’un listeye Galaxy Tab S9 FE ve Tab S9 FE+ modellerini ekleyeceği daha önce görülmüştü. Yeni bir sızıntı, Tab S9 FE’nin fiyatı konusunda ipucu veriyor.

Ünlü duyumcu Roland Quandt’ın paylaşımına göre, Tab S9 FE, Hindistan’da 63 bin rupi (20 bin 551 TL) karşılığında satılacak. Bu fiyat, 763 dolara tekabül ediyor. Bu noktada Galaxy Tab S9’un ABD’deki başlangıç fiyatının 799 dolar olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu hesaplamaya bakınca iki tablet arasındaki fiyat farkının çok fazla olmadığı düşünülebilir.

Söz konusu fiyat karşılığında kullanıcılara 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanının sunulması bekleniyor. LTE desteği ise mevcut olmayacak. Bellek kapasitesi ve depolama alanı arttıkça, aynı zamanda LTE desteği de eklendikçe fiyat da yukarıya çekilecek.

Bu noktada Hindistan’daki tablet fiyatlarının da, tıpkı Türkiye’de olduğu gibi, dünyanın geri kalanına kıyasla daha yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor. Samsung’un Hindistan’da çok büyük bir telefon fabrikası olsa da, şirketin tabletlerinin ana üretim merkezi Vietnam. Dolayısıyla Samsung’un tabletleri Hindistan’da ekstra vergi yüküyle satılıyor.

Sızan fiyatı ABD standartlarına göre yeniden ayarlayınca ortaya 600 dolarlık bir fiyat çıkıyor. Bu fiyatın da Galaxy Tab S7 FE’nin 529 dolarlık başlangıç fiyatından daha fazla olduğunu belirtmekte fayda var.

Galaxy Tab S9 FE daha büyük pille gelebilir

Samsung Galaxy Tab S9 FE, ABD Federal İletişim Komisyonu’ndan da (FCC) EP-TA800 şarj adaptörüyle sertifika aldı. Bu da yeni tabletin 25W şarj desteğine sahip olduğu anlamına geliyor. Sızan görseller, tabletin büyüklüğünün ve genişliğinin standart Tab S9 ile aynı, kalınlığının ise daha fazla olduğunu gösteriyor. Bu da tablette daha büyük bir pil için alan olduğu anlamına geliyor.

Galaxy Tab S9 FE ve Tab S9 FE+ ile diğer tabletler arasındaki ana farkın Samsung Exynos 1080 işlemci olacağı tahmin ediliyor. Bu işlemci Snapdragon 8 Gen 2’ye kıyasla daha az güçlü olsa da, standart görevleri sorunsuz şekilde yerine getirmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER