Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S9 FE serisi tabletlerin özellikleri gün yüzüne çıkmaya devam ediyor

Galaxy Tab S9 FE

Samsung Galaxy Tab S9 FE serisi tabletlerin Galaxy S23 FE akıllı telefon ve Galaxy Buds FE kablosuz kulaklıkla birlikte yakında resmiyet kazanması bekleniyor. Bu tabletlerle ilgili sızıntılara da düzenli olarak yenileri ekleniyor. Söz konusu sızıntıların en yenisi, Samsung’un FE tabletlerinin yolunu gözleyenlere pek iyi haber vermiyor.

WinFuture sitesinin haberine göre, Samsung yeni tabletlerinin ekranında OLED değil LCD panel tercih edecek. Buna ek olarak, sadece Tab S9 FE+ modelinin ekranı S Pen kalemi destekleyecek. Tab S9 FE’de 10.9 inç büyüklüğünde 23014 x 1440 piksel çözünürlüklü ve 16:10 görüntü oranına sahip bir ekranın bulunması bekleniyor. Tab S9 FE+ ise 12.4 inç büyüklüğünde 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü bir ekran olacak. Görüntü oranında ise bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor.

Aynı haberde, Samsung’un yeni tabletlerinde Qualcomm’un Snapdragon serisinden bir işlemcinin bulunmadığı ve bunun yerine şirketin Exynos 1380 işlemcisinin tercih edildiği görülüyor. Bunun Samsung’un üst sınıf Galaxy Tab S9 serisi tabletlerine kıyasla ciddi bir geri adım olduğunu söylemek gerekiyor.

Her tablet iki farklı bellek seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Tab S9 FE’de kullanıcılar 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ya da 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanını tercih edebilecek. Tab S9 FE+’ta ise bu seçenekler 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ya da 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı olacak. Tüm modellerde microSD kart desteğiyle depolama alanının üstüne 1 TB daha eklenebilecek.

Galaxy Tab S9 FE+
Galaxy Tab S9 FE+

Hem Galaxy Tab S9 FE hem de Tab S9 FE+, IP68 dayanıklılık sertifikasıyla gelecek. 12 megapiksel çözünürlüklü ön kamera da Tab S9 üçlüsüyle aynı olacak. Tab S9 FE’de 8 megapiksel çözünürlüklü tek bir arka kamera bulunurken, Tab S9 FE+ iki arka kamerayla gelecek.

Galaxy Tab S9 FE serisi Tab S7 FE serisinden daha pahalı olacak

Tab S9 ve Tab S9 FE+’ın Tab S7 FE serisine kıyasla daha yüksek fiyatlarla satışa sunulmaları bekleniyor. Tab S9 FE’nin Avrupa’daki başlangıç fiyatının 529 avro olabileceği söyleniyor. Tab S9 FE+’ta ise başlangıç fiyatının 699 avroya çıkabileceği belirtiliyor. Bunların Wi-Fi modellerin fiyatları olduğunu ve 5G desteğinin ekstra 100 avro maliyet getireceğini eklemekte de fayda var.

Samsung Galaxy Tab S9 FE ve Tab S9 FE+ ile ekim ayı içinde resmen tanışmamız muhtemel görünüyor. Ancak tanıtım tarihi konusunda henüz Samsung tarafından net bir bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER