Teknoloji

Samsung’dan Galaxy Tab S9 serisi için sürpriz FE hamlesi

galaxy tab s9+ galaxy tab s9 fe

Samsung Galaxy Tab S9 ve S9 Ultra kısa süre önce SM-X716B ve SM-X916B model numaralarıyla Geekbench’in veri tabanında boy göstermişti. Şimdi de Galaxy Tab S9 FE veya Lite olduğu düşünülen iki cihaz daha Geekbench’in veri tabanına girdi. Bu cihazlar SM-X516B ve SM-X616B model numaralarını taşıyor.

Her iki tablette de Samsung Exynos 1380 işlemci bulunuyor. Android 13 işletim sistemi de cihazların ortak noktaları arasında yer alıyor. Ancak SM-X516B’de 6 GB, SM-X616B’de ise 8 GB RAM bulunuyor.

Bu cihazların testten aldıkları puanların da farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak bunların üretim öncesi versiyonlar olduğu tahmin ediliyor. Dolayısıyla mevcut puanların net bir şey söylemeyeceğini akıldan çıkarmamak gerekiyor.

Galaxy Tab S9 FE mi, yoksa Galaxy Tab S9 Lite mı?

Bu cihazların hangi isimle kullanıcıların karşısına çıkacağı belirsizliğini koruyor. Zira Galaxy Tab S8 serisinde ne FE ne de Lite modeli mevcuttu. Tab S7 serisinde FE, Tab S6 serisinde ise Lite model kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

Samsung Galaxy Tab S9 FE veya Lite’ın akıbeti bilinmese de, seride SM-X716B model numaralı Tab S9+ modelinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu model benchmark kayıtlarında boy göstermese de, söz konusu cihaza ait olduğu söylenen görseller internete daha önce sızmıştı. Bu tabletin kalbinde Galaxy için optimize edilmiş Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin bulunma ihtimali çok yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER