Teknoloji

Galaxy Tab S8 Ultra sızıntısı çentikli ekranı doğruluyor

galaxy tab s8 ultra

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra tabletin tasarımıyla ilgili ilk sızıntılar ekim ayının sonlarında ortaya çıkmıştı. Bu sızıntılarda tabletin ön kameralarının ekran üzerindeki çentiğe yerleştirileceği belirtilmişti. Ünlü duyumcu Evan Blass tarafından paylaşılan ve Tab S8 Ultra’ya ait olduğu söylenen görseller, bu iddiayı doğruluyor.

Samsung ön kamerayı ekranın altına yerleştirme gibi çözümleri ürünlerinde kullanıyor. Dolayısıyla Tab S8 Ultra’da çentikli bir ekran görmenin şaşırtıcı bir durum olduğu söylenebilir. Apple’ın da yeni MacBook Pro’da çentikli ekranı tercih etmesi, benzer bir şaşkınlığa neden olmuştu.

Peki Samsung neden yeni tabletinde çentikli ekrana yer veriyor? Tab S8 Ultra’nın hem arkasında hem de önünde çift kameranın bulunması bekleniyor. Çentikli tasarım sayesinde 8 ve 5 megapiksel çözünürlüklü ön kameraları çerçeveyi kalınlaştırmadan tablete yerleştirmenin mümkün olduğu belirtiliyor.

Tab S8 Ultra ile birlikte tanıtılacak Tab S8 Plus ve Tab S8 modellerinde ise çentikli ekranın tercih edilmesi beklenmiyor. Bu üç tabletin farklı büyüklüklerde ekrana sahip olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Tab S8’de 11 inç LCD, Tab S8 Plus’ta 12.4 inç OLED, Tab S8 Ultra’da ise 14.6 inç OLED ekranın bulunacağı söyleniyor.

Çentikli ekranın potansiyel Galaxy Tab S8 Ultra kullanıcıları tarafından nasıl değerlendirileceğini görmek için beklemek gerekiyor. Samsung’un Galaxy Tab S8 serisi tabletlerini 2022’nin ilk günlerinde gözler önüne çıkaracağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER