Teknoloji

Galaxy Tab S8 Ultra dedikoduları heyecan yaratıyor

samsung galaxy tab s7 fe s8

Samsung hakkında çıkan haberler genellikle S22 serisiyle ilgili olsa da, şirket bir taraftan başka ürünlerin de hazırlığını yapıyor. Şirketin önümüzdeki dönemde duyuracağı ürünlerden birisinin de Galaxy Tab S8 Ultra tablet olması bekleniyor. Dedikodular, Samsung’un yeni tabletinin bir tür “dizüstü bilgisayar muadili” olacağını düşündürüyor.

“Pro” veya “Ultra” etiketi taşıyan tabletlerin dizüstü bilgisayarların yerini alıp alamayacağına dair tartışmaların bitmesi pek kolay görünmüyor. Ancak bu durum üreticileri güçlü tabletler çıkarmaktan alıkoymuyor.

Android’de kreatif çalışmaya yönelik uygulamların eksikliği sıklıkla eleştirilirken, Samsung bu eksikliği kendi çabalarıyla kapatmaya çalışıyor. S Pen desteği, yüzen pencereler ve Samsung DeX gibi özellikler bu çabaların en somut örneği olarak değerlendirilebilir.

Galaxy Tab S8 Ultra’nın en dikkat çekici yönü ise ekran büyüklüğü olacak gibi görünüyor. Söylentilere göre, tablette 14.6 inç gibi oldukça büyük bir ekran bulunacak. Bu ekranın diğer özelliklerinin de etkileyici olduğunu söylemek gerekiyor.

Ekran çözünürlüğünün 2960 x 1848 piksel olması bekleniyor. 120 Hz yenileme hızı ise bu ekranı oyun ve içerik tüketiminin yanı sıra dijital projeler üzerinde çalışmak için de kullanışlı kılıyor. Tablete ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 11500 mAh kapasiteli pilin vermesi bekleniyor.

Geçmiş sızıntılara göre, Galaxy Tab S8 Ultra 12 GB RAM ve 512 GB depolama alanıyla gelecek. Tabletin hem arkasında hem de önünde çift kamera bulunacak. Ön kamera çözünürlüklerinin 8 ve 5 megapiksel olması bekleniyor. Galaxy Tab S8 Ultra’nın ne zaman resmiyet kazanacağı ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER