Teknoloji

Galaxy Tab S8 Ultra dayanıklılık testinde hayatta kaldı

galaxy tab s8 ultra

Bazı büyük akıllı telefon ve tabletler yeterince dayanıklı olmadıkları için yoğun güç kullanıldığında bükülebiliyor. Kısa süre önce tanıtılan Samsung Galaxy Tab S8 Ultra tablet de 14.6 inç büyüklüğündeki ekranıyla bu büyük tabletlerin en güncel örneklerinden biri. Kasasının kalınlığının sadece 5.5 mm. olması da Tab S8 Ultra’yı ilginç hâle getiren noktalar arasında yer alıyor.

Bu kadar ince bir tabletin dayanıklılığı konusunda akıllara bazı soru işaretleri geliyor. Ünlü YouTuber JerryRigEverything tarafından gerçekleştirilen dayanıklılık testi, akıllarda oluşan sorulara cevap veriyor.

Tab S8 Ultra’nın 14.6 inç büyüklüğündeki Super AMOLED ekranı camla korunuyor. Bu cam, Mohs sertlik skalasında altıncı seviyeye kadar olan çiziklere dayanıyor. Ekran tabletin parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor. Bu tarayıcı da yedinci seviye çiziklerden sonra bile çalışmaya devam ediyor.

Jiletle yapılan bazı dokunuşlar, tabletin kenarlarında ve arka panelinde ana materyalin metal olduğunu gösteriyor.

Tabletle birlikte gelen S Pen’in Samsung’un akıllı telefonlar için hazırladığı S Pen ile aynı iç donanıma sahip olması dikkat çekiyor. Ancak Samsung’un daha büyük iç yapıyı doldurmak için plastik bir ara parça kullandığı görülüyor.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, dayanıklılık testinin bükülme aşamasında ise biraz esniyor ancak herhangi bir kırılma olmadan katılığını korumayı başarıyor.

İLGİLİ HABERLER