Manşetler

Beklenen Galaxy Tab S8 serisi ile ilgili tüm bilgiler ve fotoğraflar tanıtımdan önce sızdı

galaxy tab s8 serisi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un gelecek Unpacked etkinliğine saatler kaldı. Büyük gösteri öncesinde ise, sızdırılmış görseller, resimler ve hatta bir basın açıklaması; üst düzey bir “Ultra” modelini de ilk kez içeren, henüz duyurusu yapılmamış Galaxy Tab S8 serisiyle ilgili hemen hemen her şeyi ortaya çıkardı. Sadece bu değil, Tab S8 Ultra’nın gerçek hayattan fotoğrafı da görüldü.

Art arda sızıntılar yapan Evan Blass, Leakland Substack alanında Samsung’un Tab S8 serisiyle ilgili resmi basın fotoğrafları gibi görünen görüntüleri paylaştı. Bu, Samsung’un beklenen üç yeni tablet modeliyle ilgili diğer söylentileri doğruluyor; Galaxy Tab S8, S8 Plus ve S8 Ultra modelleri geliyor. Paylaşımda dikkat çeken bazı noktalar da var. Tabletler görünüşe göre Wi-Fi 6E ve 45 vatlık hızlı şarjı destekleyecek. Tab S8 Plus ve S8 Ultra, “bir tahmin algoritması kullanan” ve ultra düşük gecikme süresi sağlayan yeni ve geliştirilmiş bir S Pen kalemi ile gelecek.

Ayrıca Blass, bir sürü detaylı görseli de paylaştı. Görüntülere göre Tab S8, 11 inç ve 2560 x 1600 çözünürlüğe sahip ekran ile grubun en küçüğü olacak. Tab S8 Plus, 12,4 inç ekran ve 2800 x 1752 çözünürlük ile bir sonraki adım olacak. Tab S8 Ultra, 2960 x 1848 çözünürlüğe (ve bir çentik) sahip 14,6 inçlik devasa bir ekrana sahip olacak. Plus ve Ultra da OLED ekranlara sahip olurken, standart Tab S8 bir LCD ekranla gelecek.

Hatta dün Blass, neler geleceğine farklı bir bakış atmak isteyenler için, tabletlerle ilgili tonlarca temel özelliği özetleyen ayrıntılı bir pazarlama grafiği gibi görünen bir içeriği de paylaştı.

Blass tarafından paylaşılan görseller, Apple ve Microsoft’un iPad Pro ve Surface serileri için çıkardığı klavyeli kapaklar da olmak üzere bazı aksesuarları da gösteriyor. Öte yandan Samsung, arzu edenler için bir klavyesiz kapak da çıkaracak gibi görünüyor.

Eğer sızıntılar bu tabletlerden en azından birinin dikkatinizi çekmesine yardımcı olduysa, çok yakında bunlardan birini satın alma imkanınız olacak. Samsung’un basın açıklamasına göre, Tab 8 serisi için yurt dışında 9 Şubat Türkiye saatiyle 18.00’den itibaren ön sipariş verilebilecek. Ve cihazlar 25 Şubat’ta ABD, Avrupa ve Kore’yi içeren belirli ülke pazarlarında satışa sunulacak. Bu pazarlar içinde Türkiye’nin de olabileceğini tahmin ediyoruz.

Bu arada, Galaxy Tab S8 Ultra’nın ekranında kamera için çentik olacağı söyleniyor. Bu Twitter fotoğrafı çentiği açık biçimde gösteriyor:

Samsung Unpacked etkinliğinde, Note serisinden ilham alan S22 Ultra dahil olmak üzere, Galaxy S22 serisi akıllı telefonlarını görmeyi bekliyoruz. Etkinlik bu akşamüstü saat 18.00’de, detaylar en hızlı biçimde Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER