Teknoloji

Galaxy Tab S8 Plus Snapdragon 898 ile testten geçti

samsung galaxy tab s7 fe incelemesi

Samsung Galaxy Tab S8 serisinin üyeleriyle ilgili haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu haberlere şimdi de Geekbench’te gerçekleştirilen bir benchmark testinin sonuçları eklendi. Galaxy Tab S8 Plus, Qualcomm Snapdragon 898 işlemciyle testten geçti.

SM-X808U model numaralı tablette Qualcomm Snapdragon 898 işlemcinin bulunması, cihazın ABD’de piyasaya çıkacağı anlamına geliyor. 5G desteğini de beraberinde getiren işlemciye 8 GB RAM’in eşlik edeceği görülüyor.

Tablet testten tek çekirdek performansıyla 1211, çoklu çekirdek performansıyla da 3193 puan alıyor. Bu puanların Exynos 2200 işlemcili Galaxy S22 Plus’ın benchmark testi sonuçlarından daha iyi olduğunu belirtmek gerekiyor.

galaxy tab s8 plusYine de, söz konusu test sonuçlarına henüz tam anlamıyla güvenmemekte fayda var. Bu testler henüz tamamlanmamış cihazlarla yapılıyor. Dolayısıyla bu tarz karşılaştırmalar üzerinden kesin bir yargıya varmamak önem taşıyor.

Daha önceki sızıntılara göre, Galaxy Tab S8 Plus 12.4 inç büyüklüğünde 120 Hz OLED ekranla gelecek. Tabletin kalbinde Qualcomm Snapdragon 898 işlemci bulunacak. Samsung’un Exynos tarafında hangi işlemci alternatifini sunacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor. İşlemciye 8 GB RAM’in eşlik edeceği tablette dahili depolama alanı seçenekleri 128 ve 256 GB olacak. 45W hızlı şarj destekli 10090 mAh pil, 13 ve 5 megapiksel arka kamera, ekrana entegre parmak izi tarayıcısı ve dört hoparlör de tabletin özellikleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER